Cuma, Nisan 19, 2024

AOC CU34G2 Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, AOC CU34G2 oyuncu monitörü incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Monitör dünyasında emin adımlarla ilerleyen ve birbirinden farklı ürünlerle kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam eden AOC, oyunculara yönelik geliştirdiği monitörlerle de son dönemde adından söz ettirmeye devam ediyor. Bugün ofisimize konuk olan son AOC ürünü CU34G2 oyuncu monitörü de bu ivmeyi korumaya çalışan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Peki ürün bizlere neler sunuyor, gelin yakından bakalım.

Tasarım

Monitör, son derece büyük bir kutu ile geliyor. Kutunun üzerinde ürünün resmi ve öne çıkan teknik özellikler bulunuyorken kutu içeriğinde de bir hayli güzel parçalar var. Monitörün kutusunu açtığımızda karşımıza AOC CU34G2 monitör, masa standı, stant direği, HDMI ve DisplayPort kabloları, güç kablosu ve kurulum diski ile karşılaşıyoruz. Bazı firmalarda kutu içeriğinde sadece HDMI kablo bulunurken AOC’nin kutuya DisplayPort ve HDMI kabloyu birlikte dahil etmesi son derece güzel olmuş.

aoc cu34g2 001

aoc cu34g2 002

Ürünün kurulum detaylarına değinecek olursak, birkaç adım ve dakikadan oluşan bir montaj bizleri bekliyor. Bu noktada monitör direğini önce monitörün arkasındaki yerine sabitliyoruz. Masa standını da direğe vidaladıktan sonra ürünün kurulumu tamamlanmış oluyor.

aoc cu34g2 005

aoc cu34g2 009

Monitörü masamıza koyduğumuzda 86 cm genişlikteki kavisli ekranı ile hem masamızı hem de gözlerimizi dolduran bir ürünle karşı karşıya kalıyoruz. Monitör 34″ inç boyutunda ancak bu boyutu yükseklikten ziyade daha çok ene vererek ultra geniş bir yapı sunuyor. Teknik detaylara bir sonraki başlıkta değineceğimiz monitöre biraz daha yakından bakalım.

aoc cu34g2 010

AOC UC34G2, son derece şık ve dikkat çekici bir tasarıma sahip. Genel hatlarında siyah rengin kullanıldığını gördüğümüz ürün, belirli noktalardaki kırmızı detaylarla monitöre oyun temalı dinamizm eklemiş.

aoc cu34g2 015

Monitörün karşısına geçtiğimizde gerçekten çok ince hazırlanmış çerçeveler dikkat çekiyor. Yanlarda ve üst bölümde ince kalan çerçeve, alt kısımda nispeten daha kalın bırakılmış. Alt kısmın ortasında AOC logosu bulunurken sağ bölümde güç ışığı ve alttaki arayüz kontrol düğmelerinin görselleri bulunuyor. Ayrıca alt çerçevenin altında boydan boya uzanan kırmızı şerit detaylandırılmış.

aoc cu34g2 004

Ürünün arkasına baktığımızda yine orta üst bölümde AOC logosu bulunurken, her iki yan kenara kırmızı şeritler konumlandırılmış. Monitörün bağlantı girişleri ise ortanın altında panele paralel olacak şekilde alttan yukarı olarak konumlandırılmış.

Giriş çıkış demişken AOC, bu alanda son derece gönlü bol davranmış. Laptop ve PC kasalarında bile az gördüğümüz USB 3.0 yuvalarından dört adet taşıyan monitör, 3.5mm kulaklık jackı, iki adet HDMI ve bir adet DisplayPort girişine sahip. Elbette USB yuvaları monitörlerde pek işlevsel değil ancak bağlantı çoğaltıcıdan kurtardığı kesin.

aoc cu34g2 008

Öte yandan monitör, büyük yapısı ile 8 kiloluk bir ağırlığa sahip. Dolayısı ile bu kadar ağır bir ekrandan ergonomi için fazlasını istiyoruz. AOC, ergonomi noktasında kullanıcılar sağa sola dönme, yukarı aşağı hizalama ve öne arkaya eğilme gibi birçok seçeneği sunarak bu alanda boşlukları dolduruyor. Dolayısı ile kullanım noktasında son derece rahat bir deneyim elde ediyoruz.

aoc cu34g2 010

Peki monitör teknik tarafta neler sunuyor? Şimdi gelin biraz da bunlara değinelim.

Teknik Detaylar

AOC CU34G2, son derece büyük bir monitör. Tasarımda da bahsettiğimiz gibi 8 kiloluk ağırlığı taşıyan bu büyük tasarım, elbette panelin 34″ inç olmasından kaynaklı.

Monitör, standart geniş yapılı ürünlerden daha geniş bir yapıya sahip. Normalde birçok normal ve oyuncu monitöründe kullanılan 16:9 görüntü oranı, bu modelde terk edilmiş ve 21:9 oran ile geliştirilmiş. Bu yüzden ürün, Ultra Wide adı verilen geniş ekran kategorisinde yer alıyor.

aoc cu34g2 014

AOC, modelinde 34″ inç boyutunda VA panel kullanıyor. Panelin özelliklerine bakacak olursak, ultra geniş yapıyı destekleyecek 3440x1440p çözünürlük görüyoruz. En boy oranının 21:9 olması, çözünürlükte de bu şekilde bir revizyon getiriyor.

aoc cu34g2 012

Panelin ekran tazeleme oranına baktığımızda 100Hz oranını görüyoruz. Gönül isterdi ki kapı en az 120Hz ile açılsın ancak mevcut şartlarda 100Hz yenileme oranının da son derece yeterli ve makul olduğunu söylemeliyiz. Tepkime süresinde ise mutlu eden 1 MS değeri görüyoruz.

Diğer yandan panel, 3000:1 kontrast oranına ve 300 nit parlaklığa sahip. Görüş tarafında 178 derecelik geniş bir seyir açısı sunan monitör, renk üretiminde bir hayli başarılı. Ürün, %124 sRGB oranına ve %92 Adobe RGB renk skalasına sahip.

aoc cu34g2 016

AOC CU34G2’nin panel teknolojilerinde elbette oyuncular için artık olmazsa olmaz haline gelen AMD FreeSync desteği mevcut. Diğer tarafta Flicker-free ve düşük mavi ışık filtresi gibi çeşitli göz sağlığı özellikleri de monitöre dahil edilmiş.

Kullanım Performansı

AOC UC34G2, tek ekranda daha geniş bir görüntüleme deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için geliştirilmiş bir monitör. Elbette geniş ekranlardaki en büyük sıkıntı, göz ile takibin yarım kalıyor olması. Aksiyon halinde ekranın tümüne hakim olamadığınız durumlarda sağda ya da solda gelişen olayları kaçırmanız kaçınılmaz oluyor.

aoc cu34g2 010

AOC, bu noktada kavis teknolojisinden yararlanarak oyunculara sorunsuz bir oyun deneyimi sunuyor. Bizler de yaptığımız oyun ve diğer görüntü testlerinde monitörün görüntüleme noktasında son derece başarılı olduğunu gördük. Panele ne kadar yakın olsak da, 1500R kavisli yapı, ekranın her köşesine hakim olmanızı sağlayan bir deneyim yaşatıyor. Dolayısı ile oyun tarafında geniş ekran, son derece zevkli bir hale geliyor.

Geniş ekranın en büyük artısı ise, film ve video tarafında kendini gösteriyor. VA panelin sunduğu yüksek siyah ve kontrast oranı, yüksek renk üretim gücü ile birleşen geniş ekran, izleyiciyi ev tipi sinema deneyimi yaşatıyor. Monitörün video performansını çok beğendiğimizi belirtmeliyiz.

aoc cu34g2 011

Diğer tarafta ürün, kullanıcıya çeşitli kullanım senaryoları için hazır bulunan görüntü profilleri sunuyor. Arayüzün de son derece basit hazırlanmış olması, özelleştirme noktasında da kolaylık sunuyor. Zaten AOC, ürüne yazılım desteği veriyor. Bu sayede bilgisayar üzerinden de görüntü özelleştirmesi yapabilmek mümkün.

Hocanın Yorumu

AOC UC34G2 monitör, gerek sunduğu tasarım gerekse de sunduğu teknik detaylar tarafından beğenimizi kazanan monitörler arasında yer alıyor. Aslında ürün, genel itibari ile fiyat/performans ürünü olarak dikkat çekiyor. Ancak ekonomik şartlar işin içine girdiğinde ülkemiz için aynı etiketi kullanabilmek mümkün olmuyor.

odul 2020 3lu

Hoca, bu ürünü takipçilerine önerir, çünkü:

  • Sizi tam anlamıyla saran 86cm eninde çok geniş bir ekran
  • Güncel ve geleceğe uygun 2K ekran çözünürlüğü
  • Günü ve geleceği kurtaran 100Hz ekran tazeleme oranı
  • Seyir zevkini arttıran renk üretimi ve 178 derece görüş açısı
  • Sağa sola, yukarı aşağı ve öne arkaya konum alabilen yapı

Evet, bir incelemeyi daha burada sonlandırıyoruz. Her incelemede olduğu gibi yazının başında bulunan bağlantıyı kullanarak ürün hakkın hazırladığımız video incelemeye ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler