Cuma, Nisan 19, 2024

Gigabyte G27QC Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Gigabyte G27QC oyuncu monitörü incelemesi gerçekleştiriyoruz.

PC parçaları üreticisi Gigabyte, bildiğiniz gibi anakart, ekran kartlarını uzun süredir üreten bir firma. Son dönemde soğutucu, RAM gibi diğer sistem donanımlarını da ürün gamına eklemeye başlayan firma, geçtiğimiz yıl ürettiği ilk taktiksel monitörü ile tüm sistemi kendi adı altında toplamaya imkan tanımıştı. Firma bu kez, monitör ailesine yeni bir üye daha kazandırdı. Bugün, Gigabye G27QC model yeni üyeyi ofisimize konuk ediyoruz ve sizler için inceliyoruz.

Tasarım

Gigabyte G27QC monitörün son derece büyük bir kutusu bulunuyor. Kutu, son derece sade hazırlanmış ve üzerinde ürünün resmi ile birlikte sahip olduğu tüm özellikleri anlatan bilgilendirmeler işlenmiş. Kutuyu açtığımızda ise monitörün kendisi; DisplayPort kablosu, HDMI kablosu, USB bağlantı kablosu, güç kablosu, monitör standı, stant direği ve kullanım belgeleri ile karşılaşıyoruz. Kutu içerisinden DisplayPort ve HDMI kabloların çıkması son derece iyi olmuş.

gigabyte g27qc 001

Ürünün kurulumu son derece basit gerçekleşiyor. Bu noktada kutudan çıkan stant direğini önce monitöre vidalıyor daha sonra bu direği masa standına vidalıyoruz ve kurulum tamamlanmış oluyor.

gigabyte g27qc 005

Gigabyte G27QC, son derece şık bir tasarıma sahip. 27″ inç boyutunda 1500R kavisli yapıda bir ekran gördüğümüz monitör, tamamen siyah renkten oluşuyor. Malzeme noktasında sert plastikten imal edilen monitör, arka tasarım kısmında parlak plastik kullanıyor. Arka bölüme değinmişken bu bölümde Gigabyte logosu dikkat çekiyor. Altta ise monitörün giriş ve çıkış bağlantıları ve sağ bölümde arayüz kontrol düğmesi görünmekte. Giriş ve çıkışlardan bahsedecek olursak, iki adet HDMI, bir adet DisplayPort, kulaklık girişi, iki adet USB girişi ve PC bağlantısı için USB bağlantı noktası göze çarpıyor. Kablo girişleri panele paralel olarak konumlandırılmış bu sayede alttan yukarıya doğru bir bağlantı görmekteyiz.

gigabyte g27qc 004

Monitörün ön yüzünü çevirdiğimizde ise son derece ince çerçeveler dikkat çekiyor. Alt bölümde yine Gigabyte logosu yer alırken, masa standında ters V harfini anımsatan bir ayak bulunmakta. Ayak çıkıntılı değil, düz bir yapıya sahip. Bu sayede telefon gibi aksesuarları üzerine koyabilmek mümkün. Standın bir diğer özelliği direğin ortasında bulunan kablo yolu. Mouse, klavye ve kulaklık kablolarınu bu delikten geçirerek temiz bir görüntü almanız mümkün oluyor.

gigabyte g27qc 013

Gigabyte G27QC, ergonomi tarafında da hatrı sayılır çözümler sunuyor. Monitör, yükselip alçalabilen bir yapıya sahip. Aynı zamanda ekranı öne ya da arkaya yatırabilmeniz de mümkün. Ancak monitör pivot desteği ve sağa sola dönüş desteği sunmuyor. Kavisli ekranlarda pivot çok aranan bir özellik olmasa da, sağa sola dönüş desteği çoğu zaman aranabiliyor.

gigabyte g27qc 011

Teknik Detaylar

Gigabyte G27QC monitör, tasarım noktasında bekleneni sunan bir performansa sahip. Asıl önemli nokta teknik detayda ise işler biraz daha iyi gidiyor. Bu noktada monitör, 27″ boyutunda 2560x1440p çözünürlük sunan VA panele sahip. Panel yüksek kontrast oranı ile ve geliştirilmiş renk desteği ile dikkat çekiyor. 8-bit 9‎2% DCI-P3 / 120% sRGB renk oranları ile tasarım tarafında referans olabilecek doğallıkta renk üretebilen panel aynı zamanda HDR desteği de sunuyor.

gigabyte g27qc 010

Öte yandan bir oyuncu monitöründe en çok dikkat edilen ekran tazeleme hızında da 165Hz değerinde bir oran göze çarpıyor. Günümüz 60Hz standardının yavaş yavaş 144Hz seviyesine çıktığı günlerde Gigabyte, işi biraz daha ileri taşıyarak daha yüksek yenileme oranı sunmuş. Aynı zamanda ekran tepkime oranının da 1MS olduğuna dikkat çekelim.

gigabyte g27qc 014

Monitör, AMD FreeSync Premium desteğini taşıyor dolayısı ile G-Sync ile de uyumlu çalışabilme özelliği mevcut. Diğer tarafta göz sağlığını koruyan Flicker-Free teknolojisi de monitör paneline kazandırılmış bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Monitör, iki adet 2W gücünde hoparlöre de sahip. Bu sayede hoparlör için ekstra harcama yapmanıza gerek kalmıyor. Üstelik hoparlörlerin son derece güçlü ve net sesler ürettiğini belirtelim.

gigabyte g27qc 016

Gigabyte G27QC, arayüz tarafında da çeşitli özelleştirmelere imkan tanıyor. Bu noktada dilerseniz monitör üzerinden dilerseniz yazılım üzerinden monitörün renk, yenileme veya diğer ayarlamalarını gerçekleştirebilmeniz mümkün. Arayüz içerisinde bulunan nişangah desteği sayesinde de dilerseniz ekranın tam ortasında bir işaretçi atayabiliyorsunuz. Ayrıca sağ üst köşeye oyununuza bağlı olarak öldürme sayısı, ayarlanmış bir geri sayma aracı gibi eklentiler ekleyebilmeniz de mümkün. Arayüz son derece anlaşılır ve net ancak biraz daha hızlandırılması gerektiği kanaatindeyiz.

gigabyte g27qc 017

Hocanın Yorumu

Gigabyte G27QC monitör, tasarım noktasında son derece şık bir oyuncu monitörü olarak karşımıza çıkıyor. Teknik tarafta ise günümüz güncel oyuncu monitörlerinde aranan tüm önemli detayları bünyesinde barındıran ekran, yüksek yenileme hızı ve taktiksel avantaj sağlayacak arayüz çözümleri beğenimizi kazandı. Özellikle rekabetçi oyunlarda önemli farklar yaratabilecek potansiyele sahip olan monitör, yeni sistem toplayacak takipçilerimiz için önemli bir alternatif olabilir.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Ürün hakkındaki incelememizi burada bitirirken, ürünün detaylarına yakından baktığımız video incelemesine yukarıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler