Cuma, Mart 29, 2024

Video Konferans Uygulaması Zoom, Artık Verileri Facebook ile Paylaşmayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Büyük şirketlerin genellikle kullanmayı tavsiye ettikleri çevrim içi video konferans uygulaması Zoom, geçtiğimiz günlerde kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşması haberi ile gündeme düşmüştü. Bunun nedeni ise şirketlerin Facebook Graph API’ını kullanarak veri toplamalarını ve paylaşmalarını sağlayan Facebook SDK’sının kullanılması idi.

Birden fazla şirket bunu gerçekleştirirken, Zoom’un hedeflenmesinin asıl nedi verilerin nasıl toplandığını ve ne amaçla kullanıldığını açıklamaması idi.

Bugün ise Zoom, şirketin Facebook’un SDK’sını kaldırdığını doğrulayan resmi bir demeç paylaştı. Şirket yaptığı açıklamada şunları söyledi: ” kullanıcıların tarayıcıları üzerinden Facebook ile giriş yapabilmeleri için bu özelliği yeniden yapılandırıyoruz” dedi.

Şirket bu açıklamalara ek olarak toplanan verilerin bir PII veya hassas kullanıcı bilgisi içermediğini açıkladı ve Motherboard’a şirketin dikkatine sundukları için teşekkürler iletti.

Şirketin açıklamasının tamamı:

Başlangıçta kullanıcılarımıza platformumuza erişmenin başka bir kolay yolunu sunmak için iOS için Facebook SDK’sını (Yazılım Geliştirme Kiti) kullanarak “Facebook ile Giriş Yap” özelliğini uyguladık. Ancak, 25 Mart 2020 Çarşamba günü Facebook SDK’nın hizmetlerimizi sunmamız için gereksiz cihaz bilgilerini topladığının farkındaydık. Facebook SDK tarafından toplanan bilgiler, katılımcılar, adlar, notlar vb. Toplantılarla ilgili bilgileri ve faaliyetleri içermez, bunun yerine mobil işletim sistemi türü ve sürümü, cihaz saat dilimi, cihaz işletim sistemi, aygıt modeli ve taşıyıcısı, ekran boyutu, işlemci çekirdeği ve disk alanı.

Müşterilerimizin gizliliği bizim için son derece önemlidir ve bu nedenle iOS istemcimizde Facebook SDK’sını kaldırmaya karar verdik ve bu özelliği yeniden yapılandırdık, böylece kullanıcılar tarayıcıları aracılığıyla Facebook ile giriş yapabilsinler. Kullanıcıların, bu değişikliklerin geçerli olması için 27 Mart 2020 Cuma günü Pasifik saatiyle 14: 30’da zaten mevcut olan uygulamamızın en son sürümüne güncelleme yapması gerekecek ve bunu şiddetle tavsiye ediyoruz.

Zoom Ekibi

Ardından şirket, uygulamara sorunu gideren bir güncelleme paylaştı. Eğer iOS platformunda Zoom kullanıyorsanız en son güncellemeye sahip olabilmek için Apple’ın uygulama mağazasına gidebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler