Cuma, Nisan 26, 2024

ViewSonic VX2758PC-MH Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, ViewSonic VX2758PC-MH oyuncu monitörü inceliyoruz.

PC monitörleri alanında tüm dünyada başarılı ürünler sunan ve ülkemizde de bir hayli sevilen marka ViewSonic, bugün inceleme masamıza VX2758PC-MH model monitörü ile konuk oluyor. Uygun fiyatı ve güçlü özellikleri ile dikkat çeken monitöre yakından bakıyoruz.

Tasarım

ViewSonic VX2758PC-MH, düz sade bir kutu tasarımı ile geliyor. Kutu üzerinde ürünün öne çıkan özellikleri bulunan bu tasarım geri dönüştürülebilir yapıda hazırlanmış. Monitörü kutusundan çıkardığımızda ise karşımıza ürünün kendisi, HDMI kablosu, monitör standı, adaptör, güç kablosu ve kullanım belgeleri çıkıyor.

viewsonic vx2758 pc mh 001

ViewSonic VX2758PC-MH, tasarım noktasında da kutusu gibi oldukça sade ancak şık bir dile sahip. Son dönemin popüler ekran genişliği olan 27″ inçlik monitör, tamamen siyah yapıda geliyor ve parlak sert plastik malzemeler kullanıyor. V şeklindeki şık ayağı ile dikkat çeken monitörün bir diğer dikkat çeken noktası ise ince çerçeveleri ve kavisli yapısı.

viewsonic vx2758 pc mh 021

Monitörün arka kısmını çevirdiğimizde parlak malzemelerin çok daha dikkat çekici göründüğünü söyleyebiliriz. Arka alanda en üstte ViewSonic logosu bulunurken alt bölümde monitörün giriş çıkış portları konumlandırılmış. Bu portların sağ ve sol yanında ise iki küçük hoparlör görüyoruz.

viewsonic vx2758 pc mh 005

Monitör, pivot ve yükseklik noktasında çok da fazla seçenek sunmuyor. Yükseklik ya da pivot yapamadığımız monitör yalnızca öne ya da arkaya eğim yapabilme özelliği ile geliyor. Bu alanda da en azından yükseklik ayarının monitöre dahil edilmesini umardık.

viewsonic vx2758 pc mh 007

ViewSonic VX2758PC-MH’nin sahip olduğu giriş çıkış portlarına değinecek olursak, soldan sağa sırayla güç girişi; mikrofon ve kulaklık jackı, iki adet HDMI yuvası ve VGA girişi bulunuyor. Bu noktada güncel birçok modelde DisplayPort görmeye alıştık ancak ViewSonic bu modelinde bu girişe yer vermemiş. VGA girişi eskiye dönük kullanıcılar için iyi düşünülse de bir adet DisplayPort görmeyi beklerdik.

viewsonic vx2758 pc mh 006

Teknik Detaylar

ViewSonic VX2758PC-MH, sade bir tasarıma sahip olmasına rağmen bugün birçok oyuncu için gerekli tüm özellikleri karşılayabilecek özelliklere sahip bir monitör. Tasarım tarafında monitörün 27″ inç boyutunda olduğunu belirtmiştik. 27″ inçlik bu ekranda ViewSonic, siyah performansı çok daha iyi sunan VA panel tercih etmiş. Panelin bizlere sunduğu maksimum çözünürlük ise 1920x1080p yani Full HD.

viewsonic vx2758 pc mh 011

Panel Full HD yapının yanında 144Hz yenileme oranı sunuyor. Dolayısı ile yoğun hareketlilik sunan görüntülerde ve özellikle rekabetçi oyunlarda çok daha akıcı görüntüler elde ediliyor. Aynı zamanda monitör 1 MS tepki süresi ve düşük giriş gecikmesi sayesinde de hayaletlenme oranını sıfır seviyesine çekiyor. Tüm bu panel özelliklerinin AMD FreeSycn teknolojisi ile desteklendiğini de ekleyelim.

viewsonic vx2758 pc mh 013

ViewSonic VX2758PC-MH, yine güncel oyuncu monitörlerinde olduğu gibi kavisli bir ekran yapısı ile geliyor. 1800 Radyanlık bu kavis, pratikte oyunculara 178 derecelik bir görüş açısı sunuyor ve ekran bütününe olan hakimiyeti biraz daha arttırıyor. Kavis, ne çok fazla ne de çok az. Dolayısı ile varlığı ile yokluğu yanlardan bakılmadığı sürece çok belli olmasa da kullanım bazında faydası gerçekten fark yaratıyor.

viewsonic vx2758 pc mh 014

Monitörün teknik detaylarına devam edecek olursak bu panel, renk gerçekçiliğini arttıran sRGB %120 renk profilini ve 8 bit renk uzayı özelliklerini sunuyor. Ayrıca 3,000:1 statik, 80M:1 dinamik kontrast oranı ile siyah nokta performansında ciddi başarımlar elde ediyor. Zaten monitörün dahili olarak sunduğu Black Stabilization özelliği ile siyah alandardaki görüş ciddi oranda yükseliyor.

viewsonic vx2758 pc mh 009

ViewSonic VX2758PC-MH, tüm monitörlerinde olduğu gibi bu modelinde de kullanıcıların kullanım deneyimlerini arttıran özellikler sunuyor. Bunlardan en önemlileri elbette Flicker-free ve mavi ışık filtresi teknolojileri. Flicker-free, ekran titreşimini sıfırlayarak kullanıcıların gözlerinin yorulmasını engelliyor, mavi ışık filtresi ise yoğun mavi ışığın verdiği uykusuzluk sorunlarını ortadan kaldırıyor. Öte yandan yine kullanıcılar için farklı kullanım senaryolarına uygun 6 farklı görüntüleme modu da monitör içerisinde dahili olarak sunuluyor.

viewsonic vx2758 pc mh 019

Son olarak monitörün sahip olduğu stereo hoparlörlere değinelim ve performanslarından söz edelim. Esasen günümüz PC’lerde sistemler daha çok oyunlar için kullanıldığı için kulaklık kullanım oranı çok daha fazla oluyor. Ancak dış ses alabilmek adına hoparlör kurulumları kullanan kullanıcılar da bir hayli fazla. ViewSonic, her iki kullanıcı için de monitörüne hem hoparlör hem de kulaklık girişi sunuyor.

viewsonic vx2758 pc mh 015

Monitörün sahip olduğu hoparlör, çok güçlü bass sesler sunamasa da, günlük film, video ya da müzik aktiviteleri için oldukça yeterli ses performansı sağlayabiliyor. Elbette bu hoparlörleri monitörler üzerinde görmek her kullanıcı için iyi bir avantaj.

Hocanın Yorumu

ViewSonic VX2758PC-MH, sunduğu tasarım ve özellikler ile hem günceli hem de yakın geçmişi yakalayabilen önemli bir monitör durumunda. Günümüzün standart çözünürlüğü Full HD ile yüksek yenileme oranlarını sunan monitör, özellikle rekabetçi oyun severler için iyi bir seçenek olabilir.

editor tavsiyesi fiyat performans odul

Her ne kadar DisplayPort eksikliği ve pivot desteğinin geri bırakılmış olduğunu görsek de, sunduğu tüm özellikler ile ViewSonic VX2758PC-MH, monitör tercihinde seçenekler arasına alınabilecek güçlü bir cihaz olmuş. Ayrıca güncel satış fiyatının 1400 TL bandında olan monitör fiyat/performans alanında da ön plana çıkıyor.

Bugün sizlere ViewSonic VX2758PC-MH monitör incelemesini aktardık. Ürün ile ilgili kafanıza takılan tüm soru ya da noktaları bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Intel i9-9900K 5.5GHz Overclock Testi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler