Perşembe, Mart 28, 2024

vivo Y77 5G Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden Vivo’nun Y isimli uygun fiyatlı akıllı telefon ailesine bugün yeni bir model daha eklendi: vivo Y77 5G. İsminden de anlaşılacağı üzere 5G bağlantı desteğine sahip bir akıllı telefon ve geçen senenin sonlarına doğru tanıtılan Y76s ve Y76 5G ile kıyasla daha iyi bir performans sunacak.

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Dimensity 810 yonga setinden alıyor ve 4GB’ı sanal olmak üzere 8GB RAM sunuyor. Dahili depolama alanı tarafında microSD kart ile yükseltebileceğiniz 256GB dahili depolama alanı sunuyor. Cihaz yazılım tarafında kutudan çıktığı haliyle FuntouchOS kullanıcı arayüzüne sahip Android 12 işletim sistemini çalıştırıyor.

Kameralar

8,25mm kalınlığa ve 194 gram ağırlığa sahip olan Vivo Y77 5G, içerisinde barındırdığı tüm donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 44W şarj hızına sahip 5000 mAh kapasiteli bataryadan sağlıyor. Akıllı telefonun kamera tarafına gelecek olursak arka tarafta f/1.8 diyafram aralığına sahip 50MP çözünürlüğünde ana kamera ve 2MP çözünürlüğünde makro kamera yer alıyor.

Ön tarafta 1080×2408 piksel çözünürlüğe sahip, 20:9 en boy oranı ve 60Hz yenileme hızı sunan 6.58 inç boyutunda LCD ekran yer alıyor ve su damlası çentiği içerisinde 16MP çözünürlüğe sahip özçekim kamerası barındırıyor. Akıllı telefonun biyometrik kimlik doğrulama teknolojileri tarafında yan çerçevede bulunan güç düğmesine entegre edilmiş bir parmak izi okuyucu sensör yer alıyor.

Fiyatı ne kadar?

Vivo Y77 5G, 7 Temmuz itibariyle piyasaya sürülüyor olacak. Fiyat etiketi henüz resmi olarak açıklanmadı fakat Çin pazarında 1300 Çin Yuanı (195 Dolar/185 Euro) fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtiliyor. Parlayan Gökada ve Yıldız Işığı Siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğinde Malezya’da da Lazada, shopee ve diğer perakendecilerde satışa sunulacak olan akıllı telefon Malezya’da da Lazada, shopee ve diğer perakendeciler tarafından satılacak.

Akıllı telefonun ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağını henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler