Cuma, Nisan 26, 2024

Vivo, Yeni Nesil Ekranlarda Entegre Parmak İzi Okuyucusunu Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonlarda parmak izi okuyucu günümüzde normal bir teknoloji oldu. Genelde cihazın arka kamerasının altında veya ön ekran panelinin al tarafında konumlandırılıyordu. Vivo, ekrana entegre parmak izi sensörleri hakkında iddialı.

Bu zamana kadar çıkan akıllı telefon modellerinin hiçbirinde ekran entegre parmak izi okuyucu görmemişti. Vivo tarafından CES 2018‘de tanıtılan ekrana entegre parmak izi sensörü baya merak uyandırmıştı. Piyasaya sürülen Vivo X20 Plus cihazında ekrana entegre parmak izi sensörünü görmüştük. Vivo’nun bu çıkardığı Vivo X20 Plus ile birlikte bir anda patlama yarattı ve yaygınlaşmaya başladı.

Aslında bakacak olursak ekran entegre parmak izi okuyucuyu ilk Vivo çıkarmadı. Daha önceden Qualcomm’un ultrason tabanlı parmak izi okuyucusu ekran altına entegre edilebiliyordu. Fakat akıllı telefon üreticileri geleneksel tasarımda kalmayı tercih etti. Xiaomi de Mi 6 cihazında home tuşunun altına ultrason tabanlı parmak izi sensörü eklemişti.

Vivo In Display Fingerprint Scanning Technology in Detail

Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyuculu Cihaz Vivo X20 Plus Değil

Vivo’nun çıkardığı Vivo X20 Plus ilk ekrana entegre parmak izi okuyuculu cihaz değil. Daha öncesinde Xplay 6 cihazında Qualcomm’un sensörünü kullanılmıştı fakat bu cihaz piyasaya sürülmemişti. Piyasaya sürülen ilk ekrana entegre parmak izi sensörü Vivo’nun cihazı oldu.

Kısa süre önce Vivo tarafından tanıtılan Vivo X23 ise firmanın dördüncü nesil sensörüne ev sahipliği yapıyor. Vivo’nun hem yazılım hemde donanım bakımından 140 civarında patenti bulunuyor. Bu dördüncü nesil parmak izi sensörünün normal ışık altında 0.35 saniyede okuma yapıyor.

Yeni nesil telefonlarda ekrana entegre parmak izi sensörlü cihazları sık sık  görebilecek miyiz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler