Cumartesi, Nisan 20, 2024

watchOS 9 Tanıtıldı – Tüm Özellikleri ve Artıları

Paylaş

silkroad gaminggentr

watchOS 9 sonunda yüzünü gösterdi. WWDC 2022 etkinliğinin önemli duyurularından biri olan akıllı saat yeni işletim sistemi, güzel değişikliklerle beraber geldi.

Henüz kesin olarak çıkış tarihi bilinmiyor olsa da yenilikleri uzun süre konuşulacak olan sürüm neler getirdi, nasıl düzenlemelerle öne çıktı bakalım.

watchOS 9 Tüm Özellikleri

Apple’ın akıllı saat işletim sistemine eklediği özellikler, özellikler spor tutkunlarının hoşuna gidecek gibi duruyor. Madde madde yeniliklere bakalım.

watchOS 9

Yeni Fitness Verileri

Yeni işletim sistemiyle beraber akıllı saatler daha fazla veri gösterecek. Fitness takibi konusunda yapılan güncellemeyle beraber artık yerle temas süresi, adım uzunluğu, kalp atış hızı bölümleri gibi verileri takip etmek mümkün olacak.

Ayrıca artık çoklu spor modu antrenman seçeneğinin sunulduğunu da göreceğiz. Bu sayede kullanıcıların birden fazla antrenman arasında hızlı bir şekilde geçiş yapması sağlanacak. Antrenmanlar arasında otomatik geçiş sağlanarak kullanıcıların, daha doğru veriler elde etmesi da sağlanmış olacak.

watchOS 9

Uyku Takibi Gelişiyor

Sadece fitness değil, diğer veri toplama bölümlerinde de yenilikler var. Uyku takibi için gelen güncelleme sonrasında artık uyku aşamaları kontrol edilebilecek. Bu sayede uykunun hangi aşamasında olduğu konusunda kullanıcı uyarılmış olacak.

watchOS 9

Yeni Saat Yüzleriyle Tanışacağız

watchOS 9, saat yüzleri konusunda da sayıyı arttırıyor. Son sürüm yenilenmiş olan saat yüzlerini sunacak. Bu saat yüzleri Ay, Playtime, Metropolitan ve Astronomi olarak karşımıza çıkacak. Tabii ki özel olarak hazırlanan bu saat yüzlerinin her birinin bir anlamı var ama onu daha sonra paylaşacağız.

watchOS 9

İlaçlar için Hatırlatma Özelliği

Apple Watch akıllı saatlerini daha işlevsel hale getirmeye odaklanan watchOS 9, artık ilaç hatırlatıcı özelliği de sunacak. Sağlık uygulaması üzerinden ilaç listeleri oluşturup, ilaç hatırlatıcı özelliğinden yararlanabileceksiniz. Sağlık verilerinden anlık olarak takip yapılabilecek.

watchOS 9

Sağlık Uygulamasında Yeni Bildirim Sistemi

Atriyal fibrilasyon teşhisi konmuş olan kullanıcılar için sağlık uygulaması üzerinden detaylı bir takip sistemi geliyor. EKG verileri gibi verilerle beraber haftalık sağlık uygulaması bildirimleri alınarak incelenebilecek.

watchOS 9

Tempo Belirleme Özelliği

watchOS 9 ile gelen bir diğer özellik ise tempo takibi özelliği oldu. Kullanıcılar koşu sırasında mesafe ve süre hedeflerini seçiyorlar. Buna göre saat tempo hesabı belirliyor ve kullanıcıya tempo uyarıları yapabiliyor. Antrenman aktifliğini de bu şekilde arttırmak mümkün olacak.

watchOS 9

Bildirimler ve Uygulama Tasarımları Yeni Yüzüyle Beraber Geliyor

Tıpkı iOS 16 işletim sisteminde olduğu gibi watchOS 9 sürümünde de bildirimler konusunda bir yenilik yapılmış. Tamamen yeniden tasarlanan bildirimler, kullanıcı aktifken ince bir çizgi şeklinde gösterilerek dikkati dağıtmamış olacak.

watchOS 9

Bunun dışında kullanıcılar sürekli olarak kullandıkları uygulamaları da Dock bölümünde görebilecekler. Böylece bu uygulamalara erişim de kolaylaştırılmış olacak.

Bunlar dışında portre modu arayüzler, takvim uygulamasında yapılan iyileştirmeler, detaylı kardio kaydı gibi güzel artılarla beraber watchOS 9 hizmete sunulacak. Kesin çıkış tarihini şimdilik bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler