Perşembe, Nisan 25, 2024

WhatsApp Artık Kullanıcıları “Yeni Gizlilik Sözleşmesi” Konusunda Zorlamayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler çevirim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Facebook’un ticari müşterilere daha iyi pazarlama teknikleri sunabilmek için kullanıcı verilerini kullanmasına izin vermek için tasarlanan yeni gizlilik politikasını duyurduğunda büyük bir muhalefetle karşı karşıya kalmıştı. Özellikle ülkemizden ve dünya çapından aldığı sert tepkiler sonucunda bu kararı ertelemişti.

Politikayı kullanıcılara sunarken WhatsApp şunları söyledi:

Bugün herkes WhatsApp’ta bir işletmeyle alışveriş yapmıyor olsa da, gelecekte daha fazla insanın bunu yapmayı seçeceğini ve insanların bu hizmetlerden haberdar olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

WhatsApp ilk etapta kullanıcılara yeni politikayı duyurduğunda iki seçenek sunmuştu; ya yeni sözleşmeyi kabul edecektik ya da kabul etmezsek hizmeti kullanmayı bırakacaktık, ancak WABetaInfo tarafından aldığımız son bilgiler, şirketin uygulamaya dahil olan herkes için daha kabul edilebilir olması gereken bir orta yol bulduğunu söylüyor.

Yeni gizlilik sözleşmesi halen zorunlu olacak!

WA ACCEPT TOS TO CHAT BUSINESS ANDROID 1834x2048 1
WhatsApp Artık Kullanıcıları "Yeni Gizlilik Sözleşmesi" Konusunda Zorlamayacak 2

Sosyal medya devi Facebook’a ait şirketin yakın zamanda, kullanıcıların yeni politikayı yalnızca işletmeler ile iletişime geçmek istedikleri zaman kabul etmeleri gerektiğini ve bunun da WhatsApp kullanımının dışında ticari hesaplardan ayrılmak isteyen kullanıcıları etkilenmeden bırakması gerektiğini bildireceği söyleniyor

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler