Cuma, Nisan 19, 2024

WhatsApp Gif Özelliği Nasıl Kullanılıyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp dün almış olduğu güncelleme ile birlikte artık sohbet içerisinden gif gönderimi sağlayabiliyor. Kullanıcılar tarafından beğenilen ve milyonlarca web sitesinde yer alan GIF özelliği artık tek tuş ile WhatsApp üzerinden gönderilebilecek. Peki WhatsApp’da gif nasıl gönderiliyor ?

Gif Neydi ki ?

GİF desteğinden yararlanabilmek için WhatsApp uygulamanızın 2.16.116 sürümüne yükseltilmiş olması gerekmektedir. Nasıl gönderileceğine geçmeden önce “Gif nedir ?” bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. Onlara kısaca bahsederek olayı netliğe kavuşturmak isterim. Genellikle sosyal medya kanalları üzerinde çokça gördüğümüz hareketli resimler “gif” olarak tanımlanmaktadır. Bu hareketli resimler bir videodan da esinlenilebiliyor, bir kaç resmin bir araya gelmesi ile de oluşturulabiliyor.

WhatsApp‘da milyarlarca kişinin bu gif paylaşım merakını kaybetmemek adına sisteme entegre ederek akıllı telefonlardan kullanabilmeyi aktif hale getirmiş oldu. Bir GİF minimum 1 saniye olabildiği gibi, 45 saniye de olabilir. O yüzden WhatsApp bu durumu göz ardı etmeden aktif hale getirdi.

whatsapp-gif-ozelligi
WhatsApp’da Gif Nasıl Gönderiyoruz ?

Gif‘leri karşı tarafa sorunsuz gönderebilmek için yukarıda bahsetmiş olduğum üzere WhatsApp uygulamanızın son sürüme yükseltilmiş olması gerekmektedir. Ardından aşağıdaki görselde de görmüş olduğunuz üzere fotoğraf ve videoların yanındaki GIF’LER seçeneğine tıklayarak telefonunuzdan bir dosya seçebiliyorsunuz. Tıpkı bir fotoğraf gönderir gibi, bir kaç saniye içerisinde karşınızdaki kişiye GIF gönderimi yapabiliyorsunuz.

Aynı zamanda isterseniz kendi GIF’inizi de telefonunuzdan yapabiliyorsunuz. Bunun için sohbet durumundayken üstteki ataça tıklıyoruz. Ardından sırasıyla kamera – video kayıt seçeneğine tıklıyoruz. Bir kaç saniyelik çektiğiniz video artık karşı tarafa GIF olarak gidecektir

whatsapp-gif-ozelligi-001
Şuanda herkesin kullanmış olduğu WhatsApp sürümü 2.16.115 olarak biliniyor. Yani GIF özelliğini kullanabilmemiz için bir kaç hafta içerisinde gelmesi beklenen güncellemeyi mutlaka yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler