Çarşamba, Nisan 24, 2024

Whatsapp Reklam Gösterimine Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook tarafından satın alındıktan sonra gelişimine ve büyümesine hız kesmeden devam eden Whatsapp, aylık 1.5 milyar aktif kullanıcı ile alanında rakip tanımıyor. Son dönemde ulaşılan bu büyüme, beraberinde uygulama içerisinde reklam olup olmayacağı tartışmasını getirmişti. Konu ile ilk resmi açıklama ise başkan yardımcısından geldi, yakın zamanda Whatsapp reklam gösterimine başlayacak.

Whatsapp platformunun başkan yardımcısı Chris Daniels, yaptığı açıklama ile önümüzdeki aylarda Whatsapp üzerinde reklam görüntülenmesine başlayacağını bildirdi. Buna göre Whatsapp uygulamasının ‘durum’ kısmında aktif olacak olan reklamlar, özellikle işletmeler için tasarlanacak. Whatsapp bu açıdan hem reklam geliri elde etmeyi hem de işletmelerin yeni müşterilere ulaşmasını amaçlayacak.

whatsapp reklam

2019 yılı itibari ile uygulamanın genelinde göreceğimiz bu durum reklamları, kullanıcılar tarafından ne kadar benimsenecek hala tartışma konusu. Zira mobil alanda uygulama kullanan kullanıcılar -başta ben- mobil reklamlara karşı hiç de iyimser davranmıyor. Hele ki yazılı iletişimin sağlandığı bu tür uygulamalarda reklam rahatsız edici olabiliyor. Tabii bu reklamlar karşısında gelecek tepkiler muamma çünkü henüz kullanıma sunulan bir ön sürüm yok.

Öte yandan Hindistan ve zaman zaman bizim ülkemizde de ortaya çıkan yalan Whatsapp haberleri ile ilgili de çeşitli geliştirmeler yapılacak. Buna göre platform, hem doğru olmayan hem de suça teşvik eden mesajların tespiti için hükumetler ve sivil toplum kuruluşları ile bağlantılı çalışacak. Kişi ve veri gizliliğinin ön planda tutulacağı bu geliştirmeler ne şekilde sonuç verecek bilinmez ancak Hindistan son dönemde bu tür mesajlaşmalar yüzünden oldukça sıkıntı yaşamıştı.

Peki sizler Whatsapp reklam gösterimleri hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler