Perşembe, Nisan 25, 2024

WhatsApp, Yanlış ve Yalan Bilgiye Savaş Açıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp sahte belgelerle ve haberle galeyana gelen Hindistan’da ki kullanıcıları için paylaşım sınırlaması getiriyor. Kullanıcıların oluşturduğu pek çok grupta aynı anda yanlış bilgilerin hızla yayılması ve halkın kendi adaletini dağıtmak istemesi suçsuz insanların zarar görebilmesine neden oluyor.

WhatsApp, kullanıcıların mesajları birden çok gruba hızlı bir şekilde paylaşmasını zorlaştıracak ve uygulamada çeşitli değişiklikler yapacak.

Dünya Geneli İçin 20, Hindistan İçin 5

Bugüne kadar kullanıcılar, uygun gördükleri herhangi bir sayıdaki gruba bir mesajı paylaşabiliyordu. Ancak değişiklikten sonra paylaşım dünya çapındaki kullanıcılar için en fazla 20 grupla sınırlandırılacak. Paylaşım sorununun daha da kötüye gittiği Hindistan için bu sınır sadece 5 olacak. Hindistan’da kullanıcılar için bir başka kısıtlama ise quick forward “hızlı ilet” işlevinin kaldırılması olacak.

hindistan whatsapp

 

Test Sonuçları Değerlendirilecek

WhatsApp bu değişiklikleri “bir test” olarak adlandırıyor ve kalıcı hale gelip gelmeyeceğine ilerleyen günlerde karar verecek. İstenilen sonuçların alınamaması gelecekte daha da fazla değişiklik olabileceğine dair ip ucu sunuyor.

Bu güncellemede özellikle Hindistan’ın hedeflenmesinin nedeni ise son aylarda yanlış ve yalan bilgi içeren haber ve makalelerinin, özellikle sosyal medya ve WhatsApp aracılığıyla yayılması. Hindistan’da pek çok ölümle sonuçlanan olayın meydana gelmesi WhatsApp ın böyle bir güncelleme yapmasını zorunlu hale getiriyor.

Açıkçası alınan önlemler insanların sahte haberleri paylaşmalarını tamamen engellemeyecek, ancak kritik bir kitlenin aynı anda bir şeye öfkelenmesini engellemek için yeterli olabilir.

WhatsApp’ın bu konuyla ilgili çabalarını takdirle karşılayabiliyoruz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler