Cuma, Nisan 26, 2024

Whatsapp’ta Yeni Dönem: Kırmızı Linklere Dikkat!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, sürekli gelen güncellemelerle vazgeçilmezimiz olmayı sürdürüyor. Özellikle satın alınmasından sonra yeniliklere hız vermeden eden şirket 2014 yılında Facebook tarafından 19 Milyar dolara satın alınmıştı. Bu sefer gelecek yeniliği ise Hindistan’da yaşanan bir olay tetikledi. Yeni özellik: Kırmızı Linkler..

Geçtiğimiz hafta Hindistanda yaşanan yanlış haber skandalı 12 kişinin hayatına mal olmuştu. Gelen mesajlarla insan kaçakçılığı yaptığından şüphenilen 12 kişi  halk tarafından farklı zamanlarda linç  edilerek öldürüldü. Bu olayın yankıları devam ederken Whatsapp yeni getirdiği özellik ile; sohbetten gelen linkleri analiz ederek zararlı & tehlikeli siteleri kırmızı rengine dönüştürerek bizleri uyaracak. Gelen linke tıklamadan linkin (eğer zararlıysa) içeriği hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. 

Henüz Whatsapp Beta sürümlerinde deneme aşamasında olan özelliğin yakın zamanda tüm sürümlerde yer almasını bekliyoruz. Bu özellikte linkin kırmızıya dönmesinin yanında, kullanıcı linke genede tıklarsa siteye yönlendirilmeden önce uygulama tarafından bir uyarı mesajı gösterilecek.

Hindistan hükümeti yaşanan olaydan sonra yaptığı açıklamada köylülerin bu tarz asılsız haberlere kulak asmaması gerektiğini belirtirken yaşanan olayla ilgili de soruşturma başlatıldığını belirtti.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler