Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram Hepsini Gördün Özelliğini Uygulamasına Ekledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram bir yeni özelliği daha uygulamasına ekledi. Bu özellik Instagram’da çok vakit geçirenleri ilgilendiriyor…

Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram yeni bir özelliği daha uygulamasına ekledi. Geçtiğimiz günlerde IGTV adlı özelliği uygulamasına ekleyen Instagram, şimdide Hepsini Gördün adlı bir özelliği getirdi.

Artık her kesimden insan Instagram’da mevcut. Bazı kullanıcılar günde 5 dakika Instagram’a girerken, bazıları ise hemen hemen bütün gününü Instagram’da geçiriyor. Hal böyle olunca Instagram bir adım atmaya karar verdi.

Instagram Satın Alınışından Bu Yana 100 Kat Değerlendi İÇERİK JPEG

Instagram’da kullanıcıların çok vakit geçirmesi ekrana daha fazla bakması anlamına geliyor. Buda günümüzde teknoloji bağımlılığı olarak adlandırılıyor. Instagram bu bağımlılığın önüne geçmek için hepsini gördün özelliğini ortaya koydu.

Kullanıcılar Instagram ana sayfasında aşağı doğru kaydırırken, kronolojik sıralamayla sürekli eski gönderilere doğru ilerliyorlar. Instagram’ın yeni özelliği sayesinde artık kullanıcılar en fazla son 2 gündeki gönderilere bakabilecek.

instagram hepsini gördün

Bir kullanıcı son 2 gün içerisindeki tüm gönderileri gördükten sonra Instagram tarafından bir uyarı alacak. Uyarıda ise şu yazıyor: ” Son 2 gündeki tüm yeni gönderileri gördün. “

Instagram bu özellik sonrasında “Rahatsız Etme” özelliğinide getirecek. Bu özellikte Instagram’dan gelen bildirimleri engelleyecek. Yani size bir durumu bildirip Instagram’a bakmanızı engelleyecek.

Android P ve iOS 12 ise kullanıcıların uygulamalarda geçirdiği vakitleri sınırlama özelliği getirecek. Kullanıcı belirlediği bir uygulamada belirlediği bir zamanı seçecek ve o süre bittiği taktirde uygulamaya giremeyecek. Buda teknoloji bağımlılığını önlemek için atılan adımlardan birisi.

Instagram bu yeni özelliği ile kullanıcıların telefon başında fazla vakit geçirmesini engelleyecek. Buda teknoloji bağımlılığının birazda olsa önüne geçecektir. Sizce bu özellik kullanıcıların özgür haklarını kısıtlıyor mu? Yoksa kullanıcıların yararına mı? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler