Çarşamba, Nisan 24, 2024

Turkcell’in Genel Müdürü’nden WhatsApp Açıklaması

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kaan Terzioğlu, WhatsApp’ı eleştirdi. Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, WhatsApp‘ın geçtiğimiz yıl içinde BiP uygulamasından 3 özelliği kopyaladıklarını belirtti. 

Günümüzde bildiğiniz üzere bir kopyalama yarışı var. Facebook, bütün uygulamalarına hikayeler özelliğini getirdi. Bu özellik zaten Snapchat’te de vardı, fakat Instagram’a, WhatsApp’a gelmeye başlayınca daha fazla tuttu. Bu yüzden de özelliği ilk çıkaranın adı sanı kalmadı.

whatsapp turkcell bip 2

Buna benzer bir durum yaşayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, BiP mesajlaşma uygulamasından alınan özellikler hakkında şöyle bir açıklamada bulundu;

WhatsApp, Snapchat hatta Google, inanın kağıttan yapılmış kaplanlar gibi. 10 akıllı çocuğu koyduğunuz zaman dünyanın neresinden olurlarsa olsunlar, o teknolojiyi geliştiriyorlar. Siz o teknolojileri kendi güçlü altyapınız üzerinde kurduğunuz zaman müthiş, yenilikçi çözümler ortaya çıkıyor. Son bir yılda WhatsApp, üç kez bizi kopyaladı. Biz yaptık, onlar bizi kopyaladı. Şu anda hala kopyalayamadıkları özellikler var.

WhatsApp‘ın daha sonrasında hayata geçirdiği özelliklerden bazıları, BiP‘te daha önce çıkmıştı. Bu özellikler ise bir dönem gündem olan canlı konum, işletme hesabı (WhatsApp Business) ve 6 kişiye kadar çıkarılabilen video konferans, yani grup araması özelliğiydi.

Yakın zamanda BiP uygulamasına çift telefon numarası desteği, para gönderme gibi özellikleri de getireceğini belirten Kaan Terzioğlu, “Bunlar dünyada herhangi bir uygulamada bulunan özellikler değil. Dolayısıyla WhatsApp’ı arkamızdan daha çok koşturacağız.” ifadeleri ile de basının dikkatini çekti. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu kopyalama yarışı ne zamana kadar sürecek?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler