Cuma, Nisan 19, 2024

WhatsApp Web’de Karanlık Mod Nasıl Aktif Edilir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar başında çokça vakit geçiren kişiler genellikle WhatsApp’ı Web ortamında kullanmayı tercih ederler. İnsanlar gece olunca veya kullandıkları servisleri “Karanlık Mod” seçeneğinde kullanmayı tercih ettikleri WhatsApp ve WhatsApp Web bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.

Bu içeriğimizde WhatsApp Web’inizi ufak bir modifikasyon ile şirketin bu özelliği kullanıma sunmasını beklemeden nasıl karanlık modda kullanacağınızı anlatacağız. Firefox ve Chrome üzerinden yapabileceğiniz bu küçük modifikasyon ile WhatsApp Web’i istediğiniz karanlık modda kullanabileceksiniz.

Chrome’da WhatsApp Web’i Karanlık Mod ile kullanmak

  • Öncelikle Chrome tarayıcınıza Stylus isimli eklentiyi kurmanız ve ardından zevkinize uygun temayı seçip yüklemeniz gerekiyor.
  • Chrome Web Mağazası’ndan Stylus eklentisini kurmak için buraya link bıraktık.
  • Eklentiyi tarayıcınızıa kurduktan sonra buraya seçtiğimiz bir temayı anında kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken linki tıkladıktan sonra açılan ekranda yeşil renkli “Install Style” düğmesine tıklamak olacak.
  • Dilerseniz “Search for a style” arama çubuğuna “WhatsApp dark” kelimesini aratarak zevkinize uygun karanlık modu seçebilirsiniz.
  • Eğer CSS bilginiz var ise kendi göz zevkinize uygun WhatsApp Karanlık Modunuzu yaratabilirsiniz.

Firefox’ta WhatsApp Web’i Karanlık Mod ile kullanmak

Firefox için prosedür, Chrome ile hemen hemen aynıdır. İşte adımlar:

  • Stylus eklentisini Mozilla resmi sitesinden yükleyin.
  • Buraya bıraktığımız karanlık temayı eklentinize dahil edin.
  • Ve artık Mozilla Firefox tarayıcınızda WhatsApp Web’i karanlık renk skalasında kullanabilirsiniz

Yenilenen Microsoft Edge’de WhatsApp Web’i Karanlık Mod ile kullanmak

Yenilenen Microsoft Edge tarayıcısı Chromium altyapısını kullandığından ötürü yukarıda Chrome için bahsettiğimiz adımları tek tek uygulayarak Microsoft Edge’de de WhatsApp’ı karanlık modda yükleyebilirsiniz.

Hatırlatma: Microsoft Edge tarayıcısına Chrome eklentilerini yüklemek için bazı ayar seçeneklerini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Buradaki bağlantıya tıklayarak nasıl aktif edeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Kendiniz geliştirmeler yapabilirsiniz

Eğer Javascript ve CSS bilginiz varsa gündüz açık gece ise koyu temaya geçiş yapmasını sağlayan bir konfigürasyon geliştirmeniz mümkündür. WhatsApp’ın Desktop uygulaması için henüz herhangi bir konfigürasyon seçeneği mevcut değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler