Cuma, Mart 29, 2024

WhatsApp’a Yok Artık Dedirtecek Bir Özellik Daha Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp, yeni bir özelliğe daha imza atıyor. Son dönemlerde aldığı güncellemeler ile uygulamasını epey ilerleten WhatsApp, bu seferde para gönderme özelliğini uygulamasına entegre ediyor. İşte haberin detayları…

Son dönemlerde birçok güncelleme alarak tüm teknoloji sitelerinde adını oldukça duyuran WhatsApp, yeni bir özellikle daha geliyor. Bu seferki özellik, diğer güncellemelerde olduğu gibi yine tüm kullanıcılara hitap ediyor.

Son bir aydır internette hangi haber sitesine girseniz WhatsApp başlıklı yazılar görebiliyordunuz. İnsanların bir çoğu bu konu hakkında tepki gösterip, bu kadar çok özellik getirilmesinin gereksiz olmasını söylese de WhatsApp durmadan güncelleme yayınlamaya devam etti.

whatsapp facebook

Şimdi ise yeni bir özellikle gelen WhatsApp, bu seferde para gönderme özelliğini uygulamasına entegre ediyor. Şuan beta sürümünde kullanılabilir durumda olan özellik, Hindistan’da kullanıma sunuldu.

Ülkenin meşhur bankacılık kurumlarının hemen hemen  tümünü içeren UPI (Birleştirilmiş Ödemeler Arayüzü) adlı programa bağlı olarak çalışan özellik, şuanda Hindistan’da kullanılabilir durumda. Gelin şimdi bu özelliğin nasıl kullanıldığına bir göz atalım…

WhatsApp’tan Nasıl Para Gönderilir?

Öncelikle hepinizin tahmin edebileceği gibi Banka hesabınız ile WhatsApp’ı birbirlerine bağlantılı hale getirmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra banka hesabınız ile telefon numaranız birbirine bağlı hale geliyor.

İlk olarak WhatsApp’a eklenen Ödemeler kısmına geldiğinizde, sizden bir SMS doğrulaması talep ediyor. Bu doğrulamayı gerçekleştirdikten sonra uygulamanın size sunduğu bankaların bir listesini göreceksiniz. Oradan kendi bankanızı seçerek, banka hesabınızı WhatsApp’a bağlamanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra para göndermeye hazır oluyorsunuz.

Bundan sonrası ile gerçek anlamda mesaj atmak kadar basit. Öncelikle para göndereceğiniz kişinin profiline geliyorsunuz. Orada, mesaj gönderme, çağrı gönderme gibi butonların yanı sıra Ödeme adlı yeni bir buton daha bulunacak.

whatsapp paragönderme

Ödeme butonuna bastıktan sonra sizden göndermek istediğiniz tutarı girmenizi istiyor. Tutarı girdikten sonra cep telefonunuza bir doğrulama geliyor. Doğrulama kodunuda girdikten sonra sohbet kısmınızdan karşı tarafa para gönderiliyor. Karşı taraf ise gelen bir mesaj şeklinde gönderdiğiniz paranın miktarını dahi görebilecek.

Şuan beta sürümünde olan özellik yakın bir zamanda tüm cihazlar için kullanıma sunulacak. Şuanda hali hazırda Hindistan’da kullanılabilen özellik yakında Avrupa ve Amerika ve dahi diğer pazarlarda da kullanıma sunulacak. Bir süre sonra ise ülkemizde kullanıma sunulması bekleniyor.

Peki bu özellik ne kadar gerekliydi? Ülkemizde tüm bankaların kendine ait uygulaması bulunurken ve dahi bu uygulamaların sadece para gönderme değil; fatura ödeme, hesaplarınızı kontrol etme, hatta ve hatta kredi çekebilme gibi bir sürü özelliği bulunurken, WhatsApp’ın böyle bir güncelleme getirmesi ne kadar mantıklı? Sizde düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler