Cumartesi, Temmuz 6, 2024

WhatsApp’ın iOS Versiyonuna Yeni Bir Gizlilik Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Anlık mesajlaşma uygulamalarında gizlilik ve güvenlik konusu, birkaç sene öncesine kıyasla baktığımız zaman çok farklı bir noktaya geldi. Firmalar, kullanıcıların verilerini korumak adına sürekli yeni güncellemeler yayınlıyor. WhatsApp ise bu konuda başı çeken platform olarak gösterilebilir. Zira veri paylaşımı iddialarından sonra şirket, sürekli gizlilik ve güvenlik odaklı güncellemeler yayınlamaya başladı. Görünen o ki çok kısa bir süre içerisinde bu konuda WhatsApp’ın iOS versiyonuna da yeni bir ekleme yapılacak.

WhatsApp’ta Profil Fotoğraflarının Ekran Görüntüsünü Almak Engellenecek

infozon.net tarafından yapılan habere göre, firma yeni bir beta sürüm üzerinde çalışıyor. “24.10.10.70” sürüm numarasına sahip olan yeni beta, iOS sürümü için geçerli olan bir beta versiyon olarak lanse edilmiş durumda.

Bu sürümden alınan görüntülere göre, artık kişilerin profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almak istediğimiz zaman uyarı mesajı ile karşı karşıya kalacağız. Aslında bakarsanız söz konusu özellik zaten Android versiyonda kullanımda olan bir özellik. Güncel Android sürümünde, herhangi bir kullanıcının profil fotoğrafını büyütüp ekran görüntüsü almak istediğiniz zaman, gizlilik ilkesi uyarısı alıyorsunuz.

Şimdi bu özellik iOS sürümüne de getirilecek gibi duruyor. iOS sürümünde ekran görüntüsü almak istediğinizde ise “Ekran yakalama engellendi” şeklinde açılır bir mesaj alacaksınız ve uygulama ekran görüntüsünü çekmenize izin vermeyecek.

WhatsApp’ın iOS Versiyonu

Uyarı Android sürümünden farklı olarak tam boy şeklinde gösterilecek. Bunun dışında özelliğin ek bir işlevi olacak mı henüz bilmiyoruz. Sızıntılarda bu konuda çok bilgi verilmemiş.

Beta testlerinin ne zaman son bulacağı ve kararlı sürümün ne zaman yayınlanacağı da belli değil. Güncellemenin tarihini her zaman olduğu gibi sosyal medya devi çatı şirket Meta belirleyecek. Fakat ekran görüntülerinin de sızdığını düşünecek olursak güncelleme için çok beklemeyeceğimizi söyleyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler