Cuma, Mayıs 17, 2024

Threads Erişime Kapatıldı! Peki Neden?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter’ın Elon Musk’ın eline geçmesinden sonra, Meta’nın alternatif platform olarak duyurduğu Threads, istediği gibi ilerleyemiyor. İlk etapta milyonlarca kullanıcının ilgi gösterdiği platforma ilgi çok kısa sürede düştü. Bir Twitter olamadı ve aktiflik yerlerde sürünmeye başladı. Ülkemiz için de aynı durumlar geçerli olmuş ve Threads geri plana atılmıştı. Meta bu konuda nasıl bir karar verecek merakla beklenirken, platformun ülkemizde erişiminin de kapandığını öğrendik.

Erişim engelinin nedeni, aktiflik ya da uygulamanın istenen şekilde ilerleyememesi değil. Şu an için sadece ülkemizde geçerli olan kararın nedeni veri gizliliği.

Threads için Neden Erişim Engeli Kararı Alındı?

Konunun aslı Rekabet Kurumu kararına dayanıyor. Rekabet Kurumu, Threads ile Instagram arasında bulunan doğrudan veri akışının durdurulmasını talep etmiş ve bunun uygun olmadığını dile getirmişti.

Açıklamaların ardından uygulamaya geçici tedbir kararı da aldırılmıştı. Gelişen son olaylardan sonra ise Meta yeni bir karar aldı ve Türkiye’de hizmetlerini durdurdu.

Threads

29 Nisan yani bugün itibariyle, platforma girişler tamamen kapanmış oldu. Tüm kullanıcıların profillerinin de devre dışı bırakıldığını belirtmiş olalım. Kullanıcıların sonradan mevcut profilleri için bilgileri indirmek ya da profillerini tamamen silmek gibi bir yetkisi olacak ama bu aşamadan sonra platformu kullanmak mümkün olmayacak.

Rekabet Kurumu ile yeniden bir anlaşmaya varılır mı ya da platform geri döner mi bilemiyoruz. Zaten şöyle bir şey var ki başta dediğimiz gibi platformun aktiflik oranları bir hayli düşmüştü. Muhtemelen zaten kan kaybeden pazara geri dönüş için çok hevesli olunmayacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler