Cuma, Mart 29, 2024

Whatsapp’ın Yeni Güncellemesi Durumlar için Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Whatsapp için eklenecek yeni güncelleme  son üç yıldır popüler hale gelen Snapchat’in hikayeler kısmına benziyor. Whatsapp geçen yıl test etmeye başladığı durum güncellemesinde durumlar kısmına 24 saat sonra silenecek durum eklememize imkan sağlayacak.

whatsapp 2
Facebook, Whatsapp’ı satın aldıktan sonra popüler mesajlaşma uygulamasına arka arkaya yeni güncellemeler getiriyor. Gelen güncellemelerin bir kısmı gizlilik ve güvenlik alanında yoğunlaşsa da bir kısmı da uygulamaya yeni özellikler katmak adına yapılıyor. 

Daha önce Instagrama eklenen Hikayeler özelliği ile rakibi Snapchat‘e büyük bir darbe vuran Facebook şimdi ise Whatsapp’a getireceği özellik ile insanları iyice kendine bağlamayı hedefliyor.

Yeni güncellemeden daha detaylı bahsedecek olursak; Whatsapp buna ‘Status‘ Türkçeye çevrilmiş halinde ise durum ismini veriyor. Bu sıradan yazdığımız durumlardan daha farklı bir yapıda olacak. 24 saat sonra kaybolacak durumda GIF, video, metin, karalama resimleri hatta emoji paylaşmamıza  olanak sağlayacak. Bu yeni güncelleme Whatsapp alanında gelen son yıllardaki en radikal güncelleme olabilir.

Güncellemenin Android, iOS ve Windows Phone platformlarına aynı anda çıkması bekleniyor.

 

Whatsapp’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama da “Tesadüfen WhatsApp’ın sekizinci doğum günü olan 24 Şubat’a denk gelecek şekilde, durum özelliğini yeniden tasarladığımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bugünden başlayarak durum özelliğinin yeni güncellemesini sizlere sunmaya başlıyoruz. Bu güncelleme ile görüntüleri ve videoları arkadaşlarınızla ve WhatsApp’taki kişilerinize kolay ve güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Evet, durum güncellemeleriniz bile uçtan uca şifrelenmiştir. Tıpkı sekiz yıl önce WhatsApp’ın ilk zamanları gibi, bu yeni ve geliştirilmiş durum özelliği, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızı eğlenceli ve basit bir şekilde kolayca güncel tutmanızı sağlayacak. Tüm WhatsApp ekibi olarak, beğeneceğinizi umarız!” denildi.

 

Whatsapp‘ı bir mesajlaşma uygulaması olarak kullandığımız için bu güncelleme ne kadar gerekli ya da ne kadar yararlı olur bilinmez ama bu güncelleme ile Whatsapp sadece bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkıp insanların kimseyle mesajlaşmıyorken de vakit geçireceği bir platform haline geleceğini gösteriyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler