Salı, Nisan 23, 2024

WhatsApp’ta Herkesten Silinen Mesajlara Ulaşmak Mümkün!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp‘ın yeni herkesten sil özelliğini sevmeyenler için müjde. WhatsApp’ta herkesten silinen mesajları merak ediyorsanız, artık onlara ulaşmak mümkün! 

Sevilen sohbet uygulaması WhatsApp, her gün yeni bir özelliği kullanıcılarına sunuyor. Görüntülü arama, durum vs. gibi özellikleri ekleyerek kendini her gün geliştiren WhatsApp, son çıkardığı güncelleme ile de kullanıcılarını epey sevindirdi.

WhatsApp’ın geçtiğimiz haftalarda güncelleme ile getirdiği yeni özelliği Herkesten Sil, binlerce kişinin kendisine ” Acaba ne yazmıştı? ” sorusunu sormasına neden oldu. Çoğu kişi tarafından karşıdakini trollemek amacı ile kullanılan özellik, ” Yanlışlıkla yazdım. ” veya ” Kuzenim yazmış. ” gibi cümleleri rafa kaldırdı. Öte bir yandansa kullanıcıları merak içerisinde bırakıyor.

Ancak merak konusu olan bir diğer husus ise silinen mesajlar tam siliniyor mu? Yazdıklarını silerek mesajlaştığı kişiyi merak içerisinde bırakma özelliğini kullanıcılara sunan WhatsApp, o mesajları aslında tamda silmiyor.

İspanyol Android Blogu Android Jefe, WhatsApp’ta herkesten silinen mesajların aslında tam silinmediğini ortaya çıkardı. Android Jefe’nin hazırladığı rapora göre mesajlar her ne kadar silinirse silinsin kayıt altında kalıyor. WhatsApp mesajları her ne kadar silinirse silinsin, sistemin bildirimleri günü gününe kaydettiğini ortaya çıkaran Android Jefe, kullanıcıların o silinen mesajlara ulaşmasını sağlıyor.

whatsapp herkesten sil

Android Jefe‘nin haberine göre Play Store’dan indirdiğiniz herhangi bir “Bildirim Günlüğü” uygulaması ile silinen mesajlara ulaşabilirsiniz. Yada Nova Launcher gibi herhangi bir başlatıcı kullanıyorsanız bildirim günlüğünüze ulaşabilirsiniz.

Karşınızdaki kişi uzunca bir paragraf yazmadıysa sorun yok. Ancak gönderilen mesaj 100 karakteri geçmiş ise mesajın devamını göremeyeceksiniz demektir. Keza sistem mesajların sadece ilk 100 karakterini kaydeediyor. Sorun teşkil eden bir diğer unsur ise,eğer telefonunuzu yeniden başlatırsanız bildirim günlüğünüz siliniyor.

WhatsApp’ın yeni özelliği Herkesten Sil, her ne kadar kurtarıcı ve eğlenceli bir özellik olsa da, mesajların bildirim günlüğünde kaydedilmesi özelliği pasif kılıyor denilebilir. Sizde konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler