Cumartesi, Nisan 27, 2024

WhatsApp’ta Önemli Açık! Elon Musk Bile Paylaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

En popüler anlık mesajlaşma uygulaması konumunda olan WhatsApp, şu sıralar büyük bir güvenlik sorunuyla gündemde. Uygulamanın Twitter gündeminde trend olmasına da neden olan güvenlik sorunu, Elon Musk’ın paylaşımlarına bile yansımış durumda. Söz konusu güvenlik sorununa göre kullanıcılar sürekli olarak WhatsApp tarafından dinleniyor olabilir.

Android tarafında yer aldığı belirtilen açık ya da başka bir değişle güvenlik hatası, birçok markanın akıllı telefonunu etkiliyor gibi gözüküyor.

WhatsApp Ne Kadar Güvenilir?

Bir Twitter çalışanı tarafından ortaya çıkarılan hata, uygulamanın sürekli olarak mikrofon üzerinden kullanıcıları dinlemesine neden oluyor.

Android akıllı telefonlarda yer alan gizlilik kontrol paneli üzerinden bir kontrol yapıldığı zaman, WhatsApp uygulamasının sık sık mikrofona eriştiği gözüküyor. Twitter çalışanı söz konusu mikrofon hatasını gösteren bu gizlilik kontrol paneli görsellerini de paylaşmış durumda.

Zaten Elon Musk’ın paylaşımı da tam da bu görsellerin üzerine geldi. Musk kayıtları gösteren görsellerin paylaşıldığı gönderiyi yeniden paylaşarak, “WhatsApp Güvenli değil” şeklinde bir ifade kullandı.

WhatsApp Konu Hakkında Ne Diyor?

Tüm gelişmelerden sonra, WhatsApp cephesinden de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Ekran görüntülerinin olması ve birçok kullanıcının da buna erişmesi sonrasında WhatsApp’ın hatayı inkar etmediğini gördük.

Fakat yapılan açıklamada uygulama bu durum için Android işletim sistemini suçlamış durumda. WhatsApp’a göre, Android işletim sisteminde, gizlilik paneli kısmında bilgilerin yanlış ilişkilendirilmesine neden olan bir hata söz konusu. Bunun için Google’ın da değerlendirme yapması gerektiği belirtiliyor.

İddialar ne kadar doğru tabii ki bilemiyoruz. WhatsApp gerçekten sürekli olarak telefonların mikrofonuna erişerek izinsiz dinlememi yapıyor yoksa bu WhatsApp’ın da söylediği gibi Android işletim sisteminde yaşanan bir hata mı belli değil. Bakalım Google bu konuda nasıl bir açıklama yapacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler