Pazar, Nisan 28, 2024

En Büyük Teknoloji Kanallarından Biri Linus Tech Tips YouTube Kanalı Hacklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemde popüler YouTube kanallarının hacklendiği haberleriyle sık sık karşılaşmaya başladık. Benzer bir haber de bugün geldi. Dünyanın en büyük teknoloji kanallarından biri olan Linus Tech Tips YouTube kanalının hacklendiği ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü kanalın hacklenmesinin ardından, kanalda sahte Elon Musk canlı yayın videoları yayınlanmaya başladı. Son dönemde de zaten hacklenen birçok sosyal medya hesabında da bu durumun örneğini görmüştük.

Linus Tech Tips YouTube Kanalı Nasıl Hacklendi?

Kanalı hackleyen grup ya da kişiler, Elon Musk’un sahte canlı yayın videolarıyla kripto para dolandırıcılığı yapmaya çalışıyor.

Popüler kanaldan bu yönde birçok video paylaşıldığını görüyorsunuz. Bunun yanında kanalın adının da değiştiği görüldü.

Fakat kısa süre içerisinde Linus Tech Tips, kanalı geri almayı başardı. Muhtemelen YouTube ile iletişime geçen ekip, kısa süre sonra kanalı aldı ve kanalın adını yeniden düzenledi.

Linus Tech Tips YouTube

Sahne Elon Musk videolarının da silindiğini gördük. Tabii ki burada asıl merak edilen bu tip kanalların nasıl ele geçirildiği.

Tabii ki bu konuda kesin bir bilgi yok ama üzerinde durulan ortak fikir oltama olarak bahsedilen bir yöntemle hackerların kanalları ele geçirdiği yönünde. Popüler yayıncılara iş ortağı gibi yaklaşıp, sponsorluk teklifi üzerinden giden hackerların yayıncıları, kötü amaçlı bağlantılara tıklattırmalarıyla beraber hack sürecinin başladığı düşünülüyor.

Yakın zamanda benzeri bir hack olayının PintiPanda’nın kanalında da yaşandığını biliyoruz. PintiPanda kanalı kısa sürede geri almayı başarmıştı ama hackerların fenomen ismin videolarının sildiğine şahit olmuştuk. Tabii ki durumun anlaşılması üzerine kısa sürede videolar YouTube tarafından geri getirilmişti.

Güncelleme: Şu an kanalın yeniden kapandığını görüyoruz. Girmek istediğiniz zaman “404” hatası ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Muhtemelen kısa süre içerisinde YouTube sorunu çözecektir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler