Perşembe, Mayıs 2, 2024

KVKK, WhatsApp ve Meta’ya 5 Milyon TL Ceza Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, zaman zaman dikkat çekici ceza kararlarıyla gündeme geliyor. Denetlemeler sonucunda en son WhatsApp ve Meta için yeni bir ceza kararı gündeme gelmişti. Beklenen oldu ve sosyal medya devine ceza kesildiği açıklandı.

Miktara baktığımız zaman, sosyal medya uygulamaları için çok yüksek bir ceza olmadığını görüyoruz. Burada miktar değil de ceza kesilmiş olmasının bir önemi var diyebiliriz.

WhatsApp ve Meta, KVKK’dan Cezayı Aldı

Kurulun son incelemesi sonrasında Meta’nın ve WhatsApp’ın, Veri Sorumluları Sicili’ne kayıt olmasına karşın yükümlülüğünü süresi içerisinde yerine getirmediğine karar verildiği belirtildi.

WhatsApp ve Meta

Bu kararın ardından hem Meta hem de WhatsApp için ayrı ayrı olmak üzere 2 milyon 665 bin TL değerinde idari para cezasının verilmesine hükmedildiği açıklandı. Toplam tutara baktığımız zaman 5 milyon 330 bin TL civarında bir cezanın kesildiğini görmüş olduk.

Ceza konusunda WhatsApp ya da çatı şirket Meta cephesinden herhangi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. Zaten giriş kısmında da söylediğimiz gibi söz konusu Meta şirketi olunca, aslında bu ceza miktarlarının bir hayli düşük kaldığını biliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler