Cumartesi, Nisan 27, 2024

Instagram Hesap Silme – (2024 Güncel Yöntem)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram hesap silme, birkaç adımla yapabileceğiniz basit bir işlem. Hesap silme çok zor değil ama kullanıcıların bu konuda merak ettikleri çok fazla şey var.

Bu rehberimizde hem kalıcı olarak Instagram hesap silme işleminin nasıl yapılacağından söz edeceğiz hem de merak edilen tüm bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

İşimiz biraz uzun. Rehberin sonuna geldiğinizde tüm sorulara cevap bulmanız ümidiyle diyelim ve rehberimize başlayalım.

Instagram hesabı nasıl silinir? Instagram hesap silme linki

Bu kısmı iki bölüme ayırmak gerekiyor. Hesap silinmeden önce yapılması gerekenler ve hesap silme işlemi. İlk önce hesabınızı silmeden yapacaklarınız başlığı altında birkaç tavsiye verelim.

Instagram’ı Kapatmadan Önce Yapılacaklar

Silme işleminden sonra tekrar verilerinize erişmek mümkün olmayacak. Instagram güvenlik odaklı olarak herhangi bir veri saklaması yapmıyor ve yapsa bile buna siz erişemiyorsunuz. Haliyle hesabınızı silmeden önce, verilerinizin bir kopyasını almak isteyebilirsiniz. Gönderileriniz, fotoğraflarınız, bilgileriniz gibi verilerin bir kopyasını alarak, kendi yedeğinizi de oluşturmuş olursunuz. Peki bunu nasıl yapacağız?

Instagram hesap silme

Instagram’da Verileri Yedekleme

Resmi blog hesabı üzerinden yapılan açıklamalara bakacak olursak, Instagram’da verileriniz için tüm kontrol sizde. İstediğiniz zaman bu verileri alabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacak.

Instagram hesap silme

  • Buradan Instagram hesabınıza giriş yapın.

Instagram hesap silme

  • Sol alt kısımda “Daha Fazla” yazısına tıklayın.

Instagram hesap silme

  • Açılan pencereden “Ayarlar” sekmesine girin.

Instagram hesap silme

  • “Gizlilik ve Güvenlik” bölümüne giriş yapın.

Instagram hesap silme

  • Aşağı doğru indiğinizde “Veri İndirime” sekmesini göreceksiniz. Buradan “İndirme Talep Et” butonuna tıklayın.

Instagram hesap silme

  • Açılan ekranda, verilerinizin indirme bağlantısının gönderilmesini istediğiniz e-posta adresini yazmanız lazım.
  • Verilerinizi hangi formatta almak istediğinizi de yine bu ekran üzerinden seçmeniz gerekecek.
  • “İleri” butonuna tıkladığınız zaman, sizden Instagram hesap şifreniz istenecek. Şifrenizi girin ve “İndirme talep et” butonuna tıklayın.
  • Bir süre sonra mail adresinize Instagram verileriniz için e-posta gelecek. Burada verilerinizi indirmek için bağlantının yer aldığını göreceksiniz. “Verileri İndir” seçeneği ile bilgilerinizi indirebilirsiniz.

Önemli bir ayrıntı: Kimi durumlarda veri indirme bağlantısının gönderilmesi zaman alabiliyor. 30 güne kadar bekleme süresi olabiliyor. Bunu da eklemiş olalım.

Ek Bir Öneri: Verilerinizi indirdiniz. Artık kendi yedeğinizi de almış oldunuz. Fakat takip ettiğiniz ve sizi takip eden kişiler için ek bir görüntü de almak isteyebilirsiniz. Bu durumda takipçi ve takip listelerinin de ekran görüntülerini alabilirsiniz.

Hazırlık aşamasını tamamladığımıza göre artık Instagram hesap kapatma adımlarına geçiş yapabiliriz.

Instagram’da Kalıcı Olarak Hesap Silme Adımları

  • Adım 1: Instagram hesap silme linki üzerinden hesap silme sayfasına gidin.
  • Adım 2: Eğer giriş yapmamışsanız giriş yapmanız gerekecek.

Instagram hesap silme

Instagram hesap silme

Instagram hesap silme

  • Adım 3: “Hesabını Sil” sekmesinin altında “(kullanıcı adı) neden silmek istiyorsun?” sorusuna cevap verin.
  • Adım 4: Nedeninizi seçtikten sonra, “Şifreni tekrar gir” bölümüne şifrenizi girmeniz ve ardından da “(kullanıcı adı) sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.
  • Adım 5: Butona bastığınız zaman, hesabınızdan çıkış yapılıp ana ekrana yönlendirileceksiniz. Artık Instagram hesabını kalıcı silme işlemini başlatmış oldunuz.

iPhone’da Instagram Hesap Silme Adımları

Instagram hesap silme linki üzerinden iPhone’dan da hesabınızı silebilirsiniz. Fakat buna ek olarak bir seçenek daha olduğunu da belirtelim. iOS 16 kullanan iPhone modellerinde doğrudan Instagram uygulaması üzerinden de hesabınızı silebiliyorsunuz.

  • Adım 1: Instagram uygulamasına girin.

Instagram hesap silme

  • Adım 2: “Ayarlar” sekmesine geçiş yapın.

Instagram hesap silme

  • Adım 3: “Hesap” alanına girin.
  • Adım 4: “Hesabı Sil” seçeneğine dokunun.

Instagram hesap silme

  • Adım 5: Sağ kısımdan “Hesabı Sil” sekmesine tıklayın ve adımları takip edin.

Instagram hesabı nasıl silinir aktardık. Buraya kadar olan kısım birçoğumuzun bildiği kısımdı. Instagram kapatma işlemi bir yana, başta da dediğimiz gibi bu konuda merak edilen çok soru var. Şimdi sorular kısmına geçelim.

Instagram Hesap Silme Hakkında Merak Edilen Sorular

Instagram Hesabının Silinmesi Kaç Gün Sürer?

  • Hesabınızın silinmesi, 30 gün ile 90 gün arasında sürebilir. 30 günden sonra işlemin geri alınması mümkün değil.

Instagram Hesap Silince Veriler Silinir mi?

  • Instagram hesabınız silindikten sonra; takipçileriniz, paylaştıklarınız, gönderileriniz gibi tüm veriler silinir. Siz bu verilere erişemezsiniz. Fakat Instagram, güvenlik nedeniyle bazı verileri belli süre saklayabilir. Bunu da bizim bilmemiz mümkün değil.

Çocuğumun Instagram Hesabını Silebilir Miyim?

  • Çocuğunuzun hesabını silmeniz için başvuru yapacağınız ek bir alan yok. Aynı işlemlerle hesap silinebilir. Ama başka bir seçenek yok. Eğer çocuğunuzun Instagram kullanımı konusunda bir endişeniz varsa, bunun için Instagram’ın “Ebeveynler için Instagram Kılavuzu” rehberini inceleyebilirsiniz.

Instagram Geçici Hesap Silme Nedir?

  • Geçici hesap silme; belli bir süre Instagram kullanımına ara verecek olan kullanıcıların hesaplarını dondurmasıdır. Hesabınızı tamamen kapatmazsınız da belli süreler için dondurur, sonrasında geri açabilirsiniz.

Instagram Hesabı Kendi Kendine Silinir mi?

  • Söz konusu hesap, topluluk kurallarını ihlal edecek eylemlerde bulunmuşsa, Instagram hesabı kendi kendine silinebilir. Yani bir nevi Instagram hesabınızı kaldırabilir. Böyle bir durumda giriş yapmak istediğiniz zaman uyarı mesajlarıyla karşı karşıya kalırsınız. Bu durumda Instagram destek üzerinden itiraz etme hakkınız da bulunuyor.

Instagram Hesap Kapatma Nasıl Anlaşılır?

  • Instagram hesap silme işleminden sonra, kullanıcı adınızı ya da hesabınızı aratarak kontrol sağlayabilirsiniz. Hesap silme işleminde sonra hesabınız görüntülenmeyecektir.

Kullanılmayan Bir Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

  • Bir hesabı kapatmak için hesaba giriş yapabiliyor olmanız gerekiyor. Eğer hesaba erişemiyorsanız, bu durumda şifre yenileme işlemi yapmanız ilk çözüm olacak. Eğer şifre değişikliği de yapamıyorsanız, bu durumda hesabın size ait olduğunu belirten kanıtlarla beraber Instagram’a başvuruda bulunabilirsiniz.

Hesap Kapatılması için Kaç Şikayet Gerekir?

Hesabına erişemeyen bazı kullanıcılar, hesabının kapatılması için hesabı şikayet ettirme yoluna gidiyor. Fakat Instagram’ın bu konuda bir kriteri yok. Hesabı şikayet ederek hesabın kapatılması tamamen şansa kalmış bir durum diyebiliriz. Instagram’ın bunu nasıl değerlendirdiğini bilemiyoruz.

Kullanılmayan Bir Instagram Hesabı Ne Zaman Kapanır?

  • Instagram, tıpkı Facebook ve Twitter uygulamalarında olduğu gibi sürekli kontrol edilen platformlardan biri. Uzun süre kullanılmayan Instagram hesapları da bu kontrollere takılabiliyor. Paylaşım sayısı da çok değilse, Instagram uzun süre aktif olmayan hesapları belli zaman aralıklarıyla kapatabiliyor. Ama bunun için kesin bir süre yok. Değerlendirmeye neye göre yaptıklarını da açıklamıyorlar.

Instagram Hesabı Sildikten Sonra Bulunur mu?

Bu sorunun cevabını yukarıda da vermiştik. Instagram hesabının silinmesi, hesabın tamamen kaybolması demek. Sildikten sonra hesabı sizin ya da takipçilerinizin bulması mümkün değil.

Kapatılan Instagram Hesabı Tekrar Açılır mı?

  • Kapatılan Instagram hesabı için 30 günlük bir süre var. Kalıcı olarak siline kadar Instagram hesabına 30 gün içerisinde yeniden giriş yaparsanız, bu durumda silme işlemi iptal ediliyor. Ama 30 günü geçirmeniz durumunda eski hesabınıza yeniden erişemiyorsunuz.

Instagram Donduktan Sonra Silinir mi?

  • Eğer Instagram hesabınızı dondurmuşsanız, bu durumda önce hesabınızı yeniden aktif etmeniz gerekecek. Sonrasında ise Instagram hesap silme linki üzerinden yeniden hesabınızı silmeniz gerekiyor. Kalıcı olarak silmek için gerekli olan adımları da tekrar edeceksiniz.

Instagram’ı Kapatınca Fotoğraflar Gidiyor mu? 

  • Instagram hesabını kapattığınız zaman, tüm verileriniz silinecektir. 30 günden sonra bu verilere en azından sizin erişmeniz mümkün olmayacak. Instagram, güvenlik odaklı olarak belli bir süre daha fotoğraflarınızı tutabilir. Ama bu durumda sizin erişiminiz kalmıyor.

Instagram Hesabım Silindi mi Nasıl Anlarım?

  • Instagram hesabınız silindiği durumda, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak hesabınıza girmek istediğiniz zaman uyarı ile karşılaşırsınız. Tabii ki bunun için 30 günlük sürenin dolmuş olması gerekiyor. Ayrıca hesabınızı arattığınız zaman da hesabınızı göremezsiniz.

Instagram Telefondan Silinir mi? 

  • Yine Instagram hesap silme linkini kullanarak, telefondan da Instagram hesabını silebilirsiniz. Bunun dışında yukarıda da anlattığımız gibi iPhone akıllı telefonlarda iOS 16 sonrasında direkt olarak telefonun içerisinden hesap silmeniz de mümkün. Yöntemi hemen yukarıda bulabilirsiniz.

Instagram Mesajları Kaç Yıl Saklanıyor? 

Instagram mesajlarınızın yedeklenip yedeklenmediği, yedekleniyorsa ne kadar süre yedeklendiği gibi konular belirsiz. Instagram’ın bu konuda kendi işletmiş olduğu bir politika olabilir. Fakat bunu şu an için biz bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler