Perşembe, Nisan 25, 2024

Windows 10, Dünya’nın En Popüler Masaüstü İşletim Sistemi Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un 2015 yılında piyasaya sürdüğü işletim sistemi Windows 10, bir önceki işletim sistemi olan Windows 7’yi geçerek dünyanın en popüler işletim sistemi olmayı başardı. Ölçüm platformu olan Netmarketshare’ın paylaştığı istatiklere bakıldığında Windows 10’u en çok kullanılan işletim sistemi olduğu belli oldu.

 

Microsoft Windows 10’u bir milyardan fazla cihazda çalıştırmayı hedefliyordu, ancak Windows Phone’un bu amaca ulaşmasına yardımcı olmayacağı görüldü. Windows 10 işletim sistemi şu anda PC, tablet, telefon ve hatta Xbox One konsollarıda dahil olmak üzere 700 milyondan fazla cihazda kullanılıyor.

windows10

Son yayınlanan istatistiğe göre Windows 10, yüzde 39,22 pazar payı ile ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada ise yüzde 36,90 kullanılan Windows 7 işletim sistemi yer alıyor. Apple’ın işletim sistemi macOS ise yüzde 10,65 pay ile üçüncü sırada yer alıyor.

Microsoft’un 2020 yılında Windows 7’ye olan desteğini kesmesi ve önümüzdeki yıllarda bir işletim sistemi çıkarmayı düşünmemesi Windows 10 işletim sisteminin yükseleceğini gösteriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler