Çarşamba, Nisan 24, 2024

Windows 10 Kullanım Oranı Windows 7’yi Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya yazılım devi Microsoft’un sonuncu ve en güncel işletim sistemi olan Windows 10, uzun zamandır kullanım oranıyla yakalayamadığı Windows 7’yi geçmeyi başardı.

2018 yılını en mutlu kapatan şirketlerden biri olan ve yılın en değerli şirketi olmayı başaran Microsoft’un bu kez yazılım tarafında da yüzü gülüyor. Yıllar önce Windows XP ile efsane bir kullanım oranına ulaşan ve sonraki sürümlere geçişte kullanıcıları bir türlü XP’den koparamayan Microsoft, aynı şeyi Windows 7 için yaşamış ve bu sürümden kullanıcıları istediği oranda yükseltememişti.

Yaklaşık üç buçuk yıldır Windows 7’nin pazar payını almayı hedefleyen Windows 10, nihayet Aralık ayında kullanım bazında Windows 7’yi geçmeyi başardı. Yayınlanan rapora göre 7 Aralık tarihinde Windows 10 %39.22, Windows 7 ise %36.9 kullanım oranına sahip. 10 yıl önce piyasaya sürülmesine rağmen hala bu kadar popüler olan Windows 7 için bu istatistikler elbette işletim sisteminin ne kadar sevildiğini gösteriyor. 

windows 10 kullanım bazında windows 7 yi geçmeyi başardı 1

Windows 10 piyasaya çıkmadan önce Microsoft, işletim sisteminin üç yıl içerisinde bir milyar cihazda çalışacağını hedeflemiş olsa da, mobil pazarda istediğini alamayan Windows Phone platformu bu hedef için yeterli desteği sunamadı. Öte yandan Windows 10 işletim sistemi; PC, tabletler, telefonlar ve Xbox One konsollar dahil olmak üzere 700 milyondan fazla cihaz üzerinde çalışıyor.

Her ne kadar Windows 10 için uzun süreli ve ücretsiz yükseltme kampanyaları sunmuş olsa da Microsoft, Windows 7 için biraz daha çabalamak zorunda. 14 Ocak 2020 tarihinde de genişletilmiş desteği sona erecek olan işletim sistemi için yol pek de uzun sayılmaz. Sizler hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler