Pazar, Nisan 28, 2024

Windows 10 için Yapay Zeka Dönemi Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, yakın zamanda yeni yapay zeka araçlarını Windows 11 işletim sistemi için sunmuştu. Copilot yapay zekası, Windows 11 işletim sisteminde epey bir ses getirdi. İşletim sisteminde yapay zeka fikri sevilince, şimdi de bu fikrin Windows 10 işletim sistemine uygulanmasına karar verildi.

Yapılan son açıklamayla beraber Microsoft, Copilot yapay zekasının resmen Windows 10 işletim sistemine dahil olacağını da açıklamış oldu. Peki yeni süreç nasıl işleyecek? Güncelleme ne zaman gelecek?

Windows 10 için Copilot Geliyor

Windows 10 işletim sistemine gelecek olan güncelleme, öncelikle Insider kullanıcılarına gelecek. Insider kullanıcıları için yeni güncelleme test edildikten sonra, tüm kullanıcılar için güncellemenin sunulduğunu göreceğiz.

Burada Copilot yapay zekasının kullanımının da Windows 11 işletim sisteminde olduğu gibi çalışması bekleniyor. Windows 11 işletim sisteminde olduğu gibi yandan bir yapay zeka paneli açılacak ve kullanıcıların diğer pencerelerine herhangi bir olumsuz etki gösterilmeyecek.

Windows 10 Copilot

Güncelleme ile sunulacak yapay zeka sayesinde, Windows işletim sisteminize sorular sormak, dosya yönetimini gerçekleştirmek gibi işlemleri yerine getirebileceksiniz. Ayrıca güncelleme Dall-E 3 desteğine de sahip olacak. Bu da Windows 10 Copilot sayesinde kendi görsellerinizi üretebileceğiniz anlamına geliyor.

Zaman içerisinde Copilot yapay zekasının yapabilecekleri artacak. Windows 10 kullanıcılarının da bu gelişmelerden yararlanabilecek olması ve sistemlerinde aktif bir şekilde yapay zekadan yararlanabilecek olmaları da güzel bir haber. Güncellemenin detayları için biraz daha beklememiz lazım. Insider test programından sonra daha fazla detay belli olur.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler