Cuma, Mayıs 3, 2024

Yolun Sonu! Windows 10 Desteği Bitiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10 işletim sistemi, Microsoft için ayrı bir hikaye oldu. 2015 yılında karşımıza çıkan işletim sistemi, hızla benimsendi ve kullanıcıların da beğenisini kazandı. Fakat tüm sürümlerde olduğu gibi bu sürüm için de veda vakti geldi.

Microsoft, söz konusu işletim sistemi sürümünü de ne zaman tarihin tozlu raflarına ayıracağını açıkladı. Yapılan açıklamaya bakacak olursak, çok yakında bir devir daha kapanmış olacak.

Windows 10 Desteği Ne Zaman Bitiyor?

Açıklamaya göre, Windows 10 işletim sistemi son güncellemesi ile karşımızda. Windows 10 22H2 güncellemesi, bu sürümün aldığı son güncelleme olarak açıklandı.

Fakat destek hemen bitmeyecek. Popüler işletim sistemi için daha fazla yenilik ya da performans düzenlemesi görmeyeceğiz ama bir süre daha güvenlik güncellemeleri de devam edecek.

Home, Pro, Education ve Enterpise versiyonları için 14 Ekim 2025 tarihine kadar güvenlik güncellemeleri sunulmaya devam edecek. Yani işletim sisteminde güvenlik odaklı yeni bir sorun ya da yeni bir açık ortaya çıkacak olursa, güncelleme sunulduğunu göreceğiz. Bu versiyonlar için belirlenen tarihten sonra ise hiçbir güncelleme gelmeyecek.

Windows 10

Kurumlar ve şirketler tarafından kullanılan LTSC versiyonlarının ise çok sınırlı da olsa destek almaya devam edecek. Bu sürümlerde de güvenlik odaklı sorun olursa güncelleme görmüş olacağız. Zaten LTSC sürümleri için de 2024 yılının ikinci yarısında Windows 11 LTSC yükseltmesinin sunulduğunu göreceğiz.

Böylece Microsoft ana işletim sistemini Windows 11 sürümüne çevirmiş olacak. Bir yandan da Windows 12 çalışmalarının yapıldığını düşünecek olursak Windows 10 için desteğin son bulması çok da sürpriz değil. Ne diyelim ki bir devir daha kapanıyor. Microsoft tarafından paylaşılan duyuruyu da hemen şuraya ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

7 YORUMLAR

    • 2025 e kadar devam etçek 3 yıl daha rahatız o 3 yıl içinde de emin ol win 11 in açıkları kapatılır optimize edilir mükemmel şeyler zaman alır

  1. Linux vakti geldi geçiyor bile. İlk olarak PC’yi 2011’de kullandım ve Win 7 vardı hiç sevmemiştim yetersiz korumasından dolayı. 8 pek kullanmadığım için geçiyorum ama 10 gerçekten çok hatalı bir sistem. 10’u 2016’da ilk defa Asus laptopta kullandım çoğunlukla driver ve yavaşlama sorunu yaşadım. Bir gün PC’yi bir açtım parlaklık ayarı gitmiş ve oyunlara girilmiyor driver kendiliğinden silinmiş ne ara silindiyse artık… Aşırı yavaşlama sorunu söz konusu ucuz ve yüksek kapasiteli diye HDD kullanıyordum PC’nin kendine gelmesi 30 dk sürüyordu. Ve daha ne sorunlar yaşadım ne sorunlar. Win 10 dedikleri şey aynı şeyin (Win 7) laciverti gibi bir şey ne virüs korumasında adam akıllı gelişme var ne stabilite de. Windows 11’in sızdırılan betasını ve çıkmaya yakın olan sürümünü denedim bir cacık olmaz deyip uzun süredir 2. sistem olarak kullandığım Linux’a geçme hazırlıklarına başladım ve 1 yıldır sadece Linux kullanıyorum mutluyum. Steam Proton sayesinde açamayacağınız hikayeli oyun çok az (COD hariç ki oynamıyorum zaten). Bu Linux denilen şey sayesinde CS:GO’da input lag’ım baya düştü ve dengelendi onu buraya yazmak isterim ayrıca.

  2. Windows 11 de bahis vs bu tarz işler yapıyorsanız yapmayın sürekli telefonunuza reklam smsleri geliyor.
    outlook hesabınızada sürekli gereksiz klasörüne bayraklı reklam smsleri arkadaşlık mailleri geliyor ve engelleseniz de takipten çıksanızda sürekli geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler