Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10 Kolay Bilgisayar Sıfırlama Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayarlarımızı zaman zaman sıfırlıyoruz, bu işlemi genelde bios ekranından gerçekleştiriyoruz.Bu işlemleri bilenler için basit bir kaç adımdan oluşan bu işlemler dizisi, bilmeyenler içinse bir kabus.Öncelikle dosyalarımızı yedekliyoruz, Windows‘un bir kopyasına ihtiyaç duyuyoruz ve bios ekranından ayarlar yapıp cihazı defalarca yeniden başlatıyoruz.Bir sürü karışık olaylar.

Ancak bu işlem birazdan çok daha basit bir hal alacak.İstersek dosyalarımızı saklayabiliriz yadatemiz kurulum dediğimiz komple sıfırlayıp en baştan kurabiliriz.

İlk başta anlattığımız karmaşık olay yerine, Windows 10’da çok kolay işlemler sayesinde bilgisayardan çok az anlayan birisinin yapabileceği hale getirilmiş.

1)İlk olarak “Ayarlar” sekmesini açıyoruz.

Başlıksız 1 5

2)Daha sonra “Güncelleştirme ve Güvenlik” sayfasını açıyoruz.

Başlıksız 2 3

3)Burada “Kurtarma” bölümünü açıyoruz ve “Bu bilgisayarı sıfırla” bölümünde işlemi başlatıyoruz.

Başlıksız 3

4)Bu bölüm son bölüm,”Dosyalarımı sakla” seçeneğini tercih ederek sadece ayarları ve uygulamaları kaldırabilir istersek bilgisayarı sıfırlayabiliriz.

Başlıksız 4

 

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler