Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Windows 10 Sürüm 2004 ile Hosted App Model Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, hiçbir zaman hiçbir yere gitmeyen uzun bir inovasyon geçmişine sahiptir, ancak Windows 10’daki yeni Barındırılan Uygulama Modeli (Hosted App Model) ile şirket onu oyun alanının haricinde uygulamaya başlamış olabilir.

Microsoft, Barındırılan Uygulama Modelini Windows 10 2004’te tanıttı. Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi ve teknoloji hali hazırda hem Microsoft hem de son kullanıcılar için çok çeşitli sorunları çözecek gibi görünüyor.

Örneğin, ana bilgisayarını (ör. Powershell veya Python) gerektiren bir komut dosyası, Windows 10 tarafından kendi simgesi, Görev Yöneticisi ve Görev Değiştirici’deki giriş ve yükleme ve kaldırma özelliği ile tam bir uygulama olarak değerlendirilebilir.

PWA ve Your Phone için Geliyor

Şimdiye kadar, ana bilgisayarın Chrome tarayıcısı olacağı, ancak Windows‘un bu uygulamaları giderek daha fazla normal uygulamalar olarak ele aldığı Progressive Web Apps için kullanılan özelliğin esas olarak kullanıldığını gördük.

Yeni Telefonunuzdaki Uygulamalar özelliği ile, Barındırılan Uygulamaların tam olarak nasıl bir ilişkide çalışabileceğini görme fırsatı yakaladık.

hosted app model
Windows 10 Sürüm 2004 ile gelen Hosted App arayüzü

Telefonunuz uygulaması bir ana bilgisayar olarak hareket edebilir ve telefonunuzdan PC’nize aktarılan uygulamalara işaret eden, ancak yine de Görev Çubuğu’na veya Başlat Menüsüne sabitlenebilen Barındırılan Uygulamalar oluşturabilir.

Bu özellik, cihazınızdaki uygulamalar ile buluttan çalışan uygulamalar arasındaki çizgiyi başarılı bir şekilde bulanıklaştırır ve bu tür farklılıkları gereksiz kılar.

Windows 10X’te daha stabil olacak

Microsoft‘un bu özelliği Windows 10X’te güvenli bir şekilde win32 uygulamalarını çalıştırmak veya kurumsal uygulamaları buluttan son kullanıcılara sunmak için kullanabileceğine dair söylentiler duyduk.

Buluttaki bir sunucunun Android uygulamalarını Telefonunuz uygulamasına benzer şekilde Windows tabletlerine teslim ettiğini, ancak telefonunuzun aynı ağa bağlı olmasına veya tabii ki buluttan aynı şekilde oyun oynamanıza bağımlı olmadan hayal edebilirsiniz. Yüklü oyunlar, yerel depolama sorunlarını ve donanımınızın yeteneklerini yedekli hale getirir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler