Perşembe, Nisan 25, 2024

Windows 10’da Windows 10X Klavyesi Nasıl Etkinleştirilir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows 10x‘teki yeni teknolojilerin bir kısmını Windows 10’a getireceğini söyledi ve Windows 10 Insider Build 20185’in piyasaya sürülmesiyle Microsoft ilk adımı, yeni Windows 10x dokunmatik klavye ve emoji panelini de dahil ederek attı.

Windows 10X işletim sistemi daha çok dokunmatik ve çift ekranlı cihazlar geliştirilme aşamasında ve işletim sisteminin en güzel yanı, yenilenmiş klavyeye sahip olması.

windows 10x touch keyboard

Yukarıdaki resimlere baktığımız zaman herhangi bir tuşa basmaksızın tek bir alanda hem harflere, hem GIF‘lere hem karakter emojilerine ve normal renkli emojilere erişim sağladığımızı görebiliyoruz.

Ayrıca yenilenen klavyede yuvarlatılmış yumuşak köşeler stilinin de uygulandığı da açıkça görüntüleniyor. Yenilenen klavye, Windows 10’a getirildi ancak bu klavyenin aktif olabilmesi için ufak bir ayara ihtiyacınız var.

Önemli Adım: Bilgisayarınızı güncelleyin.

ÖNEMLİ NOT: Geliştirici sürümünde yer alan güncelleştirmeyi kurmanızı tavsiye etmemekteyiz nitekim kendisi geliştirme aşamasında olduğunda hatalar ile dolu olacaktır. Bu içeriğin kurulum kısmı sadece deneyimlemek isteyen okurlarımız içindir. Eğer günlük kullanım bilgisayarınıza kuracaksanız bilgilerinizi yedekleyiniz.

Öncelikle Windows 10 Insider Build 20185’in kurulu olması gerekiyor, yani Developer (geliştirici) kanalında Windows 10 Insider olmanız gerekiyor. Bu aynı zamanda Windows bilgisayarınızda Android uygulamalarını çalıştırma olanağı da size sağlar.

  • Bilgisayarınızı güncelledikten sonra Vivetool programını GitHub üzerinden indirin.
  • PowerShell’i Yönetici olarak çalıştırın ve Vivetool’u çıkardığınız yere geçmek için Chdir’i kullanın
  • Satıra şunu yazın; .\vivetool.exe addconfig 20438551 2 ardından enter tuşuna basın
  • İşlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı başlatabilirsiniz.

Artık yeni klavye arayüzünü deneyimleyebilirsiniz. Windows 10 sürümünde emoji panelini açabilmeniz için Windows tuşu ve . (Nokta) tuşuna aynı anda basın.

Microsoft’un bu yenilikleri normal Windows 10 kullanıcılarına sunup sunmayacağı hala belli değil, ancak bu özelliklerde yapılan geliştirmenin boşa gitmediğini görmek güzel.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler