Çarşamba, Nisan 24, 2024

Windows 10’a Geçmek İçin Önemli Sebepler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hali hazırda kullandığımız işletim sistemlerini her ne kadar çok sevsekte, Windows 10’un diğer işletim sistemlerine  göre avantajları oldukça fazla, Windows 8 ve 8.1’de Windows 7’yi arattıran bir kaç ufak talihsizlik giderilmiş ve üstüne çok büyük avantajlar eklenmiş şimdi bu avantajlara yakından bakalım.

 

 

Sürekli Güncel Kalması

Eski Windows sürümlerine bir süre sonra güncelleme desteği neredeyse kesiliyor.Bunun sebepi  Windows 10’un çok daha yeni ve üstün bir kaynak olarak görülmesi,Windows 10’a gelen güncellemeler Insider Preview kullanıcıları başta olmak üzere birçok kişiye denettiriliyor ve test aşamasından geçince yayınlanıyor, Microsoft her güncellemesinde işletim sistemine bir güzel yenilik daha ekliyor ve bu sayede sistem her zaman güncel,günümüzün ihtihaçlarını uygulayabilecek şekle getiriliyor.

Microsof Edge İle Gelen Tek İşletim Sistemi Olması

Dünya nüfusunun büyük bir kısmı Google Chrome kullanıyor lakin Google Chrome şuanda güncelliğini yitirmiş bir tarayıcı,onun yerine temasından arama kriterlerine kadar daha yenilikçi şekilde çalışan Microsoft Edge’yi Microsoft Windows 10 için piyasaya sundu,hem de Microsoft Edge adlı tarayıcının virüs koruması diğer tarayıcılara göre çok daha üstün ayrıca İnternet Explorer  kadar da yavaş değil,eğer bu tarayıcınızda bu kriterlere önem veriyorsanız Microsoft Edge’yi kesinlikle kullanmalısınız.

Windows 10’un DirectX 12 Destekli Olması

Bir zamanlar DirectX 11 desteklediği için Windows XP’den Windows 7’ye geçtiğimiz günlerdeki gibi teknolojinin gelişmesi ile birlikte DirectX 12 için de eski nesil işletim sistemlerinden Windows 10’a geçmek gerekiyor aksi taktirde yeni nesil oyunların daha iyi ışıklandırmasından,daha üstün performanstan hatta ekran kartının grafik etkisinden bile düzgün yararlanamıyorsunuz,tabiki DirectX 12’yi kullanabilmek için Windows 10 işletim sisteminin yanında bir de DirectX 12 destekli bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor.

Bilgisayarınız Bir Modem Olsun

Windows 10 Creators Update ile birlikte eklenen “Mobil etkin nokta” özelliği WI-FI yada Ethernet girişi ile internete bağlı olan WI-FI özelliği bulunan, Windows 10’lu bilgisayarınızdan tek tıkla interneti paylaşabilirsiniz.İsterseniz WI-FI sinyal güçlendirici olarak isterseniz, ikinci modeminiz olarak düşünün.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler