Perşembe, Nisan 25, 2024

Windows 10’da Ekran Videosu Çekme Nasıl Yapılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Önceki sürümlerine nazaran çok büyük evrim geçiren Windows 10, içerisinde gelen yerleşik Microsoft aplikasyonları ekran videosu çekme özelliğine nihayet kavuştu. Peki güvenlik iyileştirmeleri ile birlikte ekran videosu çekme özelliğine kavuşan Windows 10’da bu özellik nasıl kullanılır?

Windows 10 sürümü ile gelen yenilikte artık harici/üçüncü parti bir yazılıma gerek kalmaksızın ekran videosu çekmek çok kolay bir hal kazandı. Özellik kullanıcılara çok detaylı bir arayüz sunmuyor fakat, temel olarak oyun videosu ve diğer temel işlemlerinizi kayıt altına kolaylıkla alabilirsiniz.

Xbox oyun konsollarınız ile bağlantılı çalışmakta olan özellik, Microsoft hesabınız ile aktif ediliyor.

Windows 10 ile gelen özelliği saniyeler içerisinde açmak oldukça basit, Windows + G kombinasyonu ile açılan modal ekranda, Windows, özelliği aktif hale getirebilmeniz için size bir onay mesajı sunuyor.

win 10 2

Sizden onay alan Windows, karşınıza Game çubuğunu gösteriyor, böylelikle ekran videosu çekebilir ya da ekran görüntüsünü çok kolay bir biçimde alabilirsiniz. Uygulamalar içerisinde kullanıma dahi uyumlu olan özelliği diğer aplikasyonlar içerisinde de kullanabiliyorsunuz. Ekran çözünürlüğünüzü algılayarak otomatik bir biçimde ekran videosunu uygun kalite değerlerinde çekmeye başlıyor.

Ekran videosu çektiğiniz dosyaları Belgelerim, Videolar klasörü içerisinde yer alan Yakalananlar klasöründe bulabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler