Cuma, Mart 29, 2024

Windows 11 Dosya Gezginine Reklamlar Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin Dosya Gezgini üzerinden para kazanmanın yollarını araştırıyor. 22572 sürüm numaralı Windows 11’in yakın zamanda yayımlanan bir önizleme yapısında yapılan gözlemlerde Dosya Gezgini’nin yakın zamanda Microsoft uygulamaları ve hizmetler için ipuçları ve önerilere şeklinde reklamlar gösterebileceğine dair işaretlerin yer aldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda şirket, az ya da çok gömülü oldukları ve etkinleştirmek için bazı ek adımlar gerektirdiğinden duyurulmamış birkaç yeni özellik içeren bir önizleme derlemesi yayınladı. Bunlardan bir tanesi, son birkaç yılın en çok talep gören özelliklerden biri Dosya Gezgini’ne gelen sekmeli yeni arayüz.

Bu hafta Florian isimli bir Windows Insider kullanıcısı, Microsoft’un hizmetlerini Windows kullanıcı arayüzünde tanıtmanın yeni yollarını denediğini öne süren Dosya Gezgini’ne pek de ince olmayan bir ekleme yapıldığını fark etti. Florian isimli kullanıcı tarafından tespit edilen özel reklam, şirketin Word, Outlook ve web için yapay zeka destekli dilbilgisi ve yazım asistanı olan Microsoft Editor’u içeriyordu.

microsoft windows 11 file explorer ad
Windows 11 Dosya Gezginine Reklamlar Geliyor! 2

İlgili reklam birimi Dosya Gezgini penceresinin adres çubuğunun hemen alt kısmında yer alıyor ve bir ipucu/öneri olarak görünüyor. Florian tarafından yayınlanan görselde Microsoft Editor servisinin reklamı yapılıyor fakat işin ilginç tarafı şu ki Florian uzun bir süredir Microsoft Editor hizmetinden zaten faydalanıyor.

Şirket daha önce bu yaklaşımı OneDrive ve Microsoft 365 aboneliklerini, hatta bazen bunlardan birine veya her ikisine birden sahip olan kişilere tanıtmak için kullanmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler