Çarşamba, Ekim 23, 2024

Windows 11 için Android Uygulama Desteği Artık Daha Fazla Ülkede Kullanılabilir Durumda

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için Android uygulama desteğini 21 ülkede daha kullanıma sundu. Geride bıraktığımız Salı gününden itibaren WSA (Android için Windows Alt Sistemi), Android uygulama desteğini etkinleştirmek için tüm Windows 11 kullanıcıları tarafından indirilebilir hale getirildi.

Bu güncelleme sayesinde daha fazla kullanıcı, Microsoft Store üzerinden indirilebilen sınırlı sayıdaki Android uygulamasını Windows 11 işletim sistemini çalıştıran bilgisayarlarına kolayca kurabilecekler. Microsoft, WSA’nın çalışabilmesi için en az 8GB RAM (16GB öneriliyor) ve depolama alanı tarafında SSD teknolojisinin kullanılması gerektiğini belirtiyor. İşlemci tarafında ise en az Intel Core i3 8. Nesil veya üzeri olması gerektiğini ve tabi ki de Sanal Makine Platformu ayarınında etkin halde olması gerekiyor.

microsoft wsa pch - PC Hocası
Windows 11 için Android Uygulama Desteği Artık Daha Fazla Ülkede Kullanılabilir Durumda - PC Hocası

Windows 11 işletim sistemi yüklü makinenizde Android uygulama desteğini etkinleştirmek istiyorsanız, Microsoft Store üzerinden ‘Amazon Appstore’u indirmeniz gerekiyor ve istendiğinde ‘Android için Windows Alt Sistemini’ de yüklemeniz gerekiyor.

BENZER:  Windows 10 Yüklenemedi Hatası Nasıl Çözülür?

Gerekli kurulumları yaptıktan sonra Amazon Appstore’u açabilir ve uygulamalara göz atabilirsiniz uygulama yüklemek için bir Amazon hesabıyla oturum açmanız gerekiyor. Şu anda Amazon Appstore’da pek fazla uygulama yok, ancak dilediğiniz Android uygulamalarını yüklemenin çeşitli gayriresmi yolları mevcut (tavsiye etmiyoruz).

Windows 11 için WSA desteği artık Andorra, Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Cebelitarık, Guernsey, İrlanda, Man Adası, İtalya, Japonya, Jersey, Lihtenştayn, Lüksemburg, Monako, San Marino, İspanya, İsviçre’deki kullanıcılara sunuluyor. Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Vatikan’da mevcut.

Windows 11 için WSA desteğinin ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde ve Türkiye’de kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler