Cuma, Mart 29, 2024

Windows 11 İçin Yeni Güvenlik Özelliği

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11 için yeni güvenlik Özelliği o kadar güvenli ki, kullanmak için işletim sistemini yeniden yüklemeniz gerecek. Akıllı Uygulama Kontrolü geliyor, ancak maliyet mevcut Windows 11 kullanıcıları için sıfırlanıyor.

Microsoft, Windows 11 için bir güvenlik özelliği güncellemesi başlatmaya hazırlanıyor. Kurumsal kullanıcılar için kötü amaçlı uygulamalardan ve diğer olası güvenlik risklerinden “hibrit çalışmanın korunmasına yardımcı olmak” amacıyla Windows 11 için bir güvenlik özelliği güncelleştirmesi başlatmaya hazırlanıyor.

Akıllı Uygulama Kontrolü

Akıllı Uygulama Kontrolü, Microsoft’a göre web’den indirilen kötü amaçlı uygulamaları çalıştırmanızı önlemek için varsayılan olarak tasarlanmıştır. Uygulama işletim sistemine dokunduğundan (dolayısıyla sıfırlama gerekli), yazılımın güvenli olup olmadığını belirlemek için uygulama üreticisi tarafından bir kod imzalama kombinasyonu ve bir “uygulama güveni için AI modeli” kullanarak işlem düzeyini izler. Windows 11‘in zararlı olduğunu düşündüğü tüm uygulamaların açılması engellenir.

Akıllı Uygulama Kontrolü, bu güvenlik güncelleştirmesinde gelen tek yeni özellik değildir. Hesap ve kimlik bilgileri güvenliği ve şifrelemesinde iyileştirmeler de geliyor. Microsoft’un “Sıfır Güven” modeli, kimlik avı saldırılarına karşı korumayı geliştirmek ve güvenliği ihlal edilmiş web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar için daha iyi tespit etmek amacıyla geliştiriliyor.

Windows 11 ISO

Microsoft’ta kurumsal ve işletim sistemi güvenliğinden sorumlu Başkan Yardımcısı David Weston, “Microsoft, Windows için varsayılan güvenlik temel çizgisini geliştirmeye sürekli olarak yatırım yapıyor ve en iyi saldırı vektörlerindeki boşlukları kapatmaya odaklanıyor” dedi.

Bu yeni güvenlik yükseltmeleri, yaklaşan “22H2” güvenlik güncellemesinin bir parçası olarak sunulacak. Bu, Windows 11‘de 22H1 veya daha eskisini çalıştıran herkesin zorunlu bir sistem sıfırlaması yapması gerekeceği veya devre dışı bırakabileceğiniz anlamına geliyor.

Hâlâ Windows 11‘e yükseltmeyi bekliyorsanız, bu güncelleme gelene kadar bekleyebilir ve Windows’u yeniden yükleme zorunluluğunuzu atlayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler