Cuma, Mayıs 3, 2024

Windows 12 Sistem Gereksinimleri için İlk Bilgiler Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows serisi için en son Windows 11 sürümünü duyurdu. Birçok kullanıcı tarafından benimsenmiş olsa da hala hataları bulunan işletim sistemi sürümü, hızla güncellenmeye devam ediyor. Microsoft’un mevcut işletim sistemi üzerinde güncellemeleri devam ederken, bir yandan da Windows 12 için hazırlıklar var. Bir sonraki sürüme ilişkin bilgiler de gelmeye devam etmekte. En son sistem gereksinimleri konusunda önemli bir sızıntı ortaya çıktı.

Windows 12 Sistem Gereksinimleri Nasıl Olacak?

Açıkçası Windows 11 işletim sisteminde Microsoft’un sistem gereksinimleri konusunda tercihi bir hayli eleştirilmişti. Marka sistem gereksinimlerini yüksek tutmuş ve birçok kullanıcı da bu yüzden Windows 10 sürümünde kalmıştı.

Benzer bir sıçrama Windows 12 işletim sisteminde de olacak mı derken, son iddialar biraz olsun kullanıcıları sevindirdi diyebiliriz. Zira son bilgilere göre yeni işletim sistemi sürümünde işlemci ihtiyacı için çok büyük bir değişim olmayacak.

Windows 12

Windows 11 için istenen işlemci desteği, bu sürüm için de istenecek. Yine TPM 2.0 şartının arandığını göreceğiz. Fakat yeni sürümde RAM miktarı konusunda bir artış olması bekleniyor. Yeni sürüm için minimum RAM miktarının 8 GB olması bekleniyor. RAM ihtiyacı bir tık artmış olacak.

Detaylı sistem gereksinimleri konusunda henüz bilgi yok. Bu iddiaların doğrulanması için önce Windows 12 sürümünün tanıtılması lazım. Genelde hemen sonrasında sistem gereksinimleri için de açıklamalar geliyor. Haliyle şimdilik iddiaları doğrulaması adına Microsoft’u bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler