Cuma, Mayıs 3, 2024

Windows 12 İlk Kez Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows’un yeni sürümü çıkalı çok bir zaman olmadı. Biliyorsunuz en son Windows 11 sürümü ile karşılaştık. Hala eksiklikleri olan ve güncellemeleri devam eden Windows 11 bir tarafa, Microsoft bir yandan da yeni sürümü Windows 12 için çalışmalarına da devam ediyor gibi gözüküyor.

Zira zaman zaman yeni versiyon için sızıntılar gündeme gelmekte. Geçtiğimiz gün yaşanan son sızıntı ise biraz daha önemli. Öyle ki bu sızıntı doğrudan Microsoft imzasını taşıyor ve arayüzün tasarımını ilk kez gösterdi.

Windows 12 Arayüzünün Tasarımı Nasıl Olacak?

Microsoft’un Ignite Keynote 2022 etkinliği düzenlenirken, dikkatli gözler tarafından keşfedilen yeni arayüz, büyük değişiklikler yaşanacağını işaret etmekte.

Görsele baktığınızda, görev çubuğunun alt kısımda ve biraz daha dijital dönemi yansıtan bir tarzda olduğunu görüyorsunuz. Dokunmatik cihazlarda daha sık gördüğümüz arayüz tasarımına benzer bir hava var.

Windows 12

Bunun dışında yeni arama çubuğu menüsünün de arayüzde üst orta kısma taşınacağı gözüküyor.

Tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi sağ üst kısımda saat, tarih, şarj durumu gibi bilgilerin yer alacağı bir bildirim bölümü dikkat çekmekte. Sol kısımda ise aynı yerde hava durumu yer alıyor.

Bu arayüz ne kadar gerçeği yansıtacak bilemiyorum. Zira şu an Microsoft’un yeni  sürüm için geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor. Yani daha çok fazla değişim yaşanabilir. Henüz ortada erken erişim sürümü, beta sürümü gibi bir test sürümü bile yok. Bunu zamana bırakacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Microsoft artık tamamen MacOs’a benzetmeye çalışıyor Windows’u. Win12 böyle olursa Windows’un benliği tamamen ortadan kalkar.

  2. Windows denilen birşey kalmadıki artık yumuşak arayüzler kaygan animasyonlar,şöyle bir windows 7 gibimsi birşey gelsi böyle windows psecial falan walla herkez onu kullanır bunu microsoft bilemiyorsa yazık cidden.Şu an şansım olsa win7 kullanırım ama işte.

  3. Bir tekel despotluğu olarak tüketim ve pazarlama malı olan Windows yeni ürünlerin satılması için asla kullanıcıları memnun etmeyecek, süslenip püslenmiş her ürün ilk çıktığında eksiklerle dolu olacak, biraz toplarlanacak ve ardından yeni sürüm öncesi sözde yararlı güncellemelerle ağırlaştırılacak, bilgisayar makine fabrikası gibi sesli çalışacak. Windows’un işe yarar olarak geliştirilmiş tek programı bile yoktur. Bu nedenle arka planda bilgi kaçıran programları olmadığı için kasmayan ve sessiz olarak hızlı çalışan Imac iki kat pahalı olsa bile uzun süre kullanabileceğiniz mantıklı bir seçimdir. Ayrıca arayüzü Xp formatında olan ve gereksiz düzenleme ve geliştirme seçenekleriyle sistemi kasan, kurulumu bile çok karmaşık olan Linux sistemleri ise hala konsollu olarak ortalama kullanıcı düzeyine göre üretilmiş değil.
    Birilerinin, kendilerini sabote etmeye çalışır gibi tasarlayan Linux programcılarına neler yapmaları gerektiğini öğretmeleri gerekiyor.

  4. saat kısmında 12 yazıyor ve bu isminin windows 12 olucağını gösteriyor.saatin yanında 13 eylül cuma yazıyor,13 eylül 2024 e göre cumaya denk geliyor yani windows 12 13 eylül 2024 cuma günü çıkıcak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler