Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 8.1 için Yolun Sonu Gözükmeye Başladı: Destek Kesilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, Windows 8.1 kullanıcılarına bir takım uyarılar eski işletim sisteminin desteğinin yakın zamanda kesileceğine dair bir takım uyarılar göstermeye başladı.

Uyarı ekranında yer alan bilgilere göre işletim sistemine verilen güvenlik güncellemeleri ve teknik destek 10 Ocak 2023 tarihinde son bulacak. Şirket ayrıca uyarı ekranında kullanıcılara “Sadakatiniz için teşekkür ederiz ve bir sonraki adıma hazırlanmanıza yardımcı olmak için sizinle iletişime geçiyoruz” dedi.

Windows 8.1 için destek aslında 9 Ocak 2018’de bitmişti

windows 8.1 destek sonu
Windows 8.1 için Yolun Sonu Gözükmeye Başladı: Destek Kesilecek! 2

Uyarı bildirimi, Windows 8.1 KB5015874 toplu güncelleştirmesi ile birlikte geçtiğimiz haftalarda görünmeye başladı. Kullanıcılar işletim sistemine giriş yaptıklarında ilk olarak bu ekranı görüyorlar ve uyarıyı kapatmak için “Daha sonra hatırlat” veya Destek bitiminden sonra hatırlat” seçeneklerinden birini seçmek zorundalar.

Microsoft, iş dünyasında kullanılan Pro ve Enterprise cihazlar ile Windows Embedded 8.1 Industry Enterprise ve Windows Embedded 8.1 Industry Pro cihazlara sahip olan kullanıcıların bu bildirimi almayacaklarını belirtiyor.

Windows 8.1 için verilen genel destek aslında 9 Ocak 2018 tarihinde bitmişti fakat bundan sonrasında genişletilmiş destek verilmeye başlanmıştı. 10 Ocak 2023 tarihinde ise Microsoft bu işletim sistemine verdiği desteği tamamen kesecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler