Çarşamba, Haziran 26, 2024

Xbox 360’ın Mağazası Kapatılacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Xbox 360‘ın mağazasını kapatacağı tarihi açıkladı. Microsoft, Xbox adına büyük adımlar atıyor. Şirket, büyük oyun şirketlerini satın alıyor. Xbox için onlara özel oyunlar yaptırıyor. Markanın en önemli hizmetlerinden biri olan Xbox Game Pass için bir çok şirketle anlaşıyor ve çoğu önemli oyunu Game Pass'e ekliyor. Microsoft, gerçekten de Xbox markası için çok uğraş veriyor. Bu verdiği uğraşın karşılığını da alıyor diyebiliriz.

xbox 360 2

Örneğin Game Pass şu anda çokça kullanıcıya ulamış durumda ve Xbox‘ın özel oyunlar hala çokça satıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Xbox konsollarının satışı hala Plasytation konsollarının satışının çok gerisinde kalıyor. Şimdi ise şirketin eski konsolları hakkında bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre Microsoft, Xbox 360‘ın mağazasını kapatacak.

Xbox 360'ın Mağazasını Ne Zaman Kapatacak ?

Microsoft, eski konsolları olan Xbox 360 hakkında çok önemli bir karar aldı. Microsoft, yaptığı açıklamada Xbox 360‘ın mağazasının kapatacağını resmen duyurdu. Plasytation, Xbox 360 ile aynı dönemde çıkmış Playstation 3'ün mağazasını 2 sene önce kapatmıştı. Şimdi ise Microsoft böyle bir karar aldı. Microsoft, mağazayı 29 Temmuz 2024'te kapatacağını duyurdu. Bu olay, mağazanın kapanmasıyla birlikte oyuncuların artık yeni oyunlar, DLC veya diğer içeriklere ulaşamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca mağaza kapandığında artık Microsoft Movies & TV uygulaması çalışmayacak.

xbox 360 3

Şirket, mağazanın kapanmasıyla oyuncuların sahip oldukları içerikler hakkında endişelenmemesi gerektiğini söylüyor. Hatta şirket, bu konu hakkında bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: “Bu değişiklik hali hazırda satın aldığınız Xbox 360 oyunlarını veya DLC'leri oynamanızı etkilemeyecek” dedi. Microsoft, açıklamaya şu sözlerle devam etti: “Daha önce satın alınan Xbox 360 oyun içeriği, yalnızca Xbox 360 konsolunda değil aynı zamanda geriye dönük uyumluluk sayesinde Xbox One ve Xbox Series S/X cihazlarında da oynanmaya devam edecek” dedi.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler