Perşembe, Mart 28, 2024

Xbox Series X ve Series S için Dolby Vision Desteği Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, Xbox Series X ve S konsollarının artık 100’den fazla oyunda Dolby Vision’ı desteklediğini resmi olarak duyurdu. Şirket, Xbox Wire gönderisinde yaptığı duyuruda şu sözleri dile getirdi: “Bugünden itibaren, uyumlu Dolby Vision özellikli TV’lere sahip oyuncular, Dolby Vision oyunlarının Xbox Series X|S’de kullanıma sunulmasıyla birlikte tam spektrumlu görsellerin keyfini çıkarabilecekler.”

Eğer daha öncesinde duymadıysanız, Dolby Vision, Xbox Wire gönderisine göre “inanılmaz parlaklık, renk, kontrast ve ayrıntı” ile HDR-er HDR teknolojisi sunuyor. Kısacası, desteklenen Xbox Series X ve S oyunları, maksimum daldırma için daha zengin renkler ve daha derin gölgelerle daha da iyi görüntü kalitesi sunuyor.

Xbox, mümkün olduğunca çok oyunun olabildiğince iyi görünebilmesini sağlamak için, geliştiricilere “Dolby Vision’dan tam olarak yararlanabilmeleri” için araçlar sağlamak üzere Dolby ile ortaklık kurdu, böylece desteklenen oyunlar kitaplığı zamanla sağlıklı bir şekilde büyüyecektir.

Xbox Series X ve S oyun konsolunuzu kullandığınız ekranınızın Dolby Vision’ı destekleyip desteklemediğini nasıl kontrol edeceğiniz ve ekranınız destekliyorsa nasıl açacağınızı aşağıda gösteriyoruz:

  • Ekranınızın Dolby Vision’ı destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kılavuzu açmak üzere Xbox düğmesine basın. Ardından Ayarlar > Genel > TV ve görüntüleme seçenekleri > 4K TV ayrıntıları sekmesine gidin.
  • Dolby Vision’ı etkinleştirmek için kılavuzu açmak üzere Xbox düğmesine basın. Ardından Ayarlar > Genel > TV ve görüntüleme seçenekleri > Video Modları > Oyun için Dolby Vision sekmesine dokunun.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler