Cuma, Mart 29, 2024

AMD ile MediaTek Beraber mi Çalışacak? 

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ile MediaTek aslında aynı sektör içerisinde olmasına karşın hitap ettikleri bölümler farklı. AMD daha çok ekran kartları ve PC modelleri için ürettiği işlemcilerle tanınıyor. MediaTek ise daha çok akıllı telefonlar için üretilen işlemcilerle tanınıyor.

Son iddialar ise bu iki devin güçlerini birleştirebileceğini söylüyor. Hatta o kadar ki ortak bir şirket kurulması durumu olabileceği bile iddia edilmekte.

Kaçırmayın: Steam Hafta Sonu İndirimleri Başladı

AMD ile MediaTek Yeni Bir Girişin İçerisinde Olabilir

Güvenilir kaynaklarda yer alan bilgilere göre yeni işlemci teknolojileri geliştirmek adına iki firmanın güç birliği yaparak yeni bir şirket kuracağı söyleniyor.

Burada odak noktası iki firmanın tecrübelerini paylaşması olacak. Yani MediaTek, AMD’ye iyi olduğu noktalarda tecrübesini sunmuş olacak. Aynı şekilde AMD de iyi olduğu noktalarda tecrübelerini MediaTek’e sunmuş olacak.

Sonucunda iki firmanın çok daha iyi verim sunan teknolojileri geliştirmesi bekleniyor. Aslında AMD bu konuya uzak bir firma değil. Daha önce de farklı firmalarla benzer ortaklıklar kuruldu.

AMD ile MediaTek

Yakın zamanda Samsung ile bir mobil işlemci geliştirildiği söylenmişti. Ama yapılan ortaklıklar içerisinde en ciddisi ve ileriye dönük olanı, bu son iddialara yansıyan girişim gibi gözüküyor.

Doğrulama gelene kadar bir şey diyemeyeceğiz ama iki firmanın güçlerini gerçekten birleştirmesi durumunda ortaya çok iddialı işlemciler çıkabilir. AMD ile MediaTek arasındaki ilişkiyi zamanla daha net anlayacağımızı ve detayları öğreneceğimizi düşünüyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler