Cumartesi, Nisan 20, 2024

XFX BC-160 Madencilik Kartı Satışa Çıktı! İşte Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD tabanlı, madencilik için özel olarak geliştirilen ekran kartlarının sayısının artacağını biliyorduk. Yeni nesil ekran kartlarının üyelerinden madencilik odaklı olarak sunulan serileri beklerken, sessiz sedasız bir kartın satışa çıktığını gördük. Ortaya çıkan bilgilere göre AMD temelli XFX BC-160 madencilik kartı, Çin’de satışa sunuldu.

Kartın özellikleri ve fiyatı önemli çünkü artık madenciliğin bir sektör haline geldiğini biliyoruz. Hem sektörü beslemesi açısından hem de artık oyuncu ekran kartlarının stoklarının rahatlaması açısından, madencilik kartları bir hayli önemli. Peki yeni listelenen bu kartta nasıl özellikler var? En önemlisi de kazma hızları nasıl?

XFX BC-160 Madencilik Kartı Özellikleri Neler?

Kartın temelinde, kalbinden yani GPU biriminden başlamak istiyorum. Sonuçta AMD temelli bir kart olduğu için içerisinde de Navi GPU birimi var. 7 nm üretim sürecinin incilerinden biri olacak Navi 12 GPU, toplamda 36 işlem birimine sahip.

İşlem birimlerinde yer alan toplam çekirdek sayısı ise 2304 çekirdek olarak belirlenmiş. Madencilik için yeterli mi derseniz birazdan kazma oranlarıyla ilgili yapılan paylaşımlardan söz edeceğiz. O zaman yeterli mi değil mi görmüş olacağız.

XFX BC-160

GPU birimi bir yana bellek konusuna geçmek istiyorum. Ne dedik XFX BC-160 madencilik kartı, AMD temelli bir kart. Bellekte yine yabancı değil. Kartta toplamda 8 GB HBM2 bellek bulunuyor.

2048 bit veriyoluna sahip olan bellek, 512 GB/s bant genişliğinde. Fakat belleğin yerleşimi 4+4 şeklinde onu da belirtelim. Yani seride 2 adet 4 GB HBM2 bellek yığını bulunuyor.

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce MX550 Özellikleri Gözüktü 

Evet buraya kadar olan kısmı okudunuz ve XFX BC-160 madencilik kartının teknik özelliklerini gördünüz. Şimdi tüm bunları unutun. Asıl merak edilen kısma geçiyorum. Ne kadar kazıyor ve ne kadar enerji tüketiyor? Odak noktası bu değil mi?

XFX BC-160

Paylaşılan bilgilere bakacak olursak yeni madencilik kartı 150W gibi bir TDP değerine sahip. Bu da kazımda 0,46 PPW değerinde denk geliyor. Madenciler bu değerleri anlayacaktır ama anlamayanlar için karşılaştırma yapacağız.

Kartın kazımı ise 69.5 MH/s varsayılan olarak gözüküyor. Navi 23 modellerinden daha iyi bir değer. Hatta belli ayarlamalar yapılırsa kartın kazımı 72.3 MH/s seviyesine kadar çıkarılabiliyormuş.

XFX BC-160

AMD RX 6600 XT modelinde ayarlama ile beraber kazımın 33 MH/s seviyesinde kaldığını ve PPW değerinin de 0.59PPW olarak belirlendiğini de görüyoruz. Bir karşılaştırma yapacak olursak XFX BC-160, amacına hitap eden kartlardan biri olmuş.

AMD temelli olan bu kartın fiyatı ise 2000 dolar civarında gözüküyor. Artık Türkiye fiyatını hesaplamayalım bile. Zira çok yüksek seviyelerde olur emin olun. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler