Çarşamba, Eylül 25, 2024

Xiaomi 12S Ultra Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri Nasıl?

Amiral gemisi gibi amiral gemisi olan akıllı telefon Xiaomi 12S Ultra tanıtıldı.

Bu zamana kadar telefon için birçok sızıntıyı sizlerle paylaşmıştık ama bu kez sıra geldi telefonun resmi teknik özelliklerini paylaşmaya. Özellikle kamerasını çok konuşacağımız telefon için tasarım ve teknik detaylara geçelim.

Xiaomi 12S Ultra Tasarımı Nasıl?

Dünyanın en büyük kamera sensörlü akıllı telefonu olarak gelen serinin, tasarımı da çok farklı. Arka kısımda sanki bir fotoğraf makinesi var.

Tam merkez kısma yerleştirilen kamera alanı bir hayli dışa doğru çıkık ve oldukça geniş. Dediğim gibi sanki bir profesyonel kamera lensi gibi duruyor.

Arka kısımda bu yapıyla beraber çok şık bir görüntü sunulmuş oluyor ama o kısım nasıl korunacak orayı bilmiyorum. Kendi gibi dev bir kılıfa ihtiyacı olacaktır.

Ön kısma geçtiğimiz zaman ise dikkat çekici bir tasarım olduğunun altını çizebiliyoruz. İki yandan kavisli olan ekranın tam merkezinde bir kamera yer alıyor ve çerçeve yok diyeceğimiz seviyede.

  • Dayanıklılık: IP68 sertifikası
  • Soğutma Sistemi: 3D sıvı soğutma sistemi var

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra Teknik Özellikleri

Kamerayı sona bırakalım ve önce tüm teknik özellikleri bir değerlendirelim. Zaten amiral gemisi olan akıllı telefonda, son sistem bir teknik donanım var.

Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisini kullanan akıllı telefon, %10 daha iyi performans ve %30 daha iyi verimlilik sunuyor.

RAM kısmında diğer modellerde olduğu gibi 8 GB ve 12 GB seçenekleri sunuluyor. Depolama alanında ise 256 GB ya da 512 GB UFS 3.1 depolama alanı tercihi yapılabiliyor.

Xiaomi 12S Ultra

Ekran

Ekran değerlendirme testlerinden sonra bu telefonun en iyi ekranlı akıllı telefonlar arasında yer alacağını düşünüyorum. Zira telefonun ekranında E5 Super AMOLED ekran kullanılıyor.

120 Hz ile 1 Hz arasında değişken yenileme hızları sunabilen AdaptiveSync Pro teknolojisine sahip olan ekranda çözünürlük değeri ise 3.200 x 1.440 piksel. 6.73 inçlik ekran bu çözünürlük değeriyle beraber 522 PPi piksel yoğunluğu sunuyor.

BENZER:  HyperOS Küresel Güncellemesini Alacak Cihazlar Paylaşıldı

1500 nit parlaklık değerinin olduğu ekranda Dolby Vision desteği, HDR10+ desteği gibi önemli artılar olduğunu da ekleyelim.

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra Kamera Özellikleri Nasıl?

Geldik asıl önemli olan kısma. Telefon dünyanın en büyük kamera sensörüne sahip olan telefonu oldu. Modelde 1 inç boyuta sahip olan Sony IMX989 sensörü yer alıyor. 50.3 MP 23 mm olan ana kamera, tek başına gelmiyor.

Bunun dışında telefon 48 MP değerinde geniş açı kamerası ve 48 MP değerinde periskop kamerası da var. 48 MP geniş açılı kamerada Sony IMX586 sensörü kullanılmış.

Kamera konusunda dikkat çeken asıl kısım ise Leica imzası. Leica lensleriyle güçlendirilen kameranın, Leica yazılımlarından da güç aldığı açıklanan detaylar arasında.

Leica Vibrant Look, Leica Authentic Look gibi destekleriyle de kendisini gösterecek olan akıllı telefon Leica’nın ekstra filtrelerini de beraberinde getirecek.

Dolby Vision HDR kaydı, 10-bit h.265 video kaydı gibi artıları da bulunan kameranın, testlerini merakla bekliyoruz.

En iyi kamera performansını sunan akıllı telefonlardan biri olabilir. Bunu tabii ki testlerden sonra değerlendirmeye almak lazım.

Xiaomi 12S Ultra

Teknik Detaylar Özet

  • İşlemci: Snapdragon 8+ Gen 1
  • Ekran: 6.73 inç AMOLED 120 Hz ekran. QHD+ çözünürlük değeri
  • RAM: 8 GB ve 12 GB RAM
  • Depolama Alanı: 256 GB ya da 512 GB
  • Arka Kamera: 50.3 MP + 48 MP + 48 MP
  • Ön Kamera: 20 MP
  • Arayüz: MIUI 13
  • Pil: 4.800 mAh kapasite ve 67W hızlı şarj desteği.

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra Fiyatı

  • 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla: 1045 dolar
  • 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanıyla: 970 dolar
  • 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanıyla: 896 dolar
silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler