Salı, Nisan 16, 2024

Xiaomi 12S Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

En güçlü Xiaomi akıllı telefonu değişti. Artık en güçlü seri Xiaomi 12S serisi olarak karşımıza çıkacak.

İddialı özellikleri ve yeni kamera artısıyla gelen telefonların tüm modellerini değerlendireceğiz ama önce temel modelden söz ederek başlayalım. Bu kez Xiaomi’nin bizlere neler sunduğunu detaylı olarak göreceğiz.

Xiaomi 12S Tasarımı Nasıl?

Serinin Ultra modelinden farklı olarak temel modelde daha sıradan bir tasarım olduğunu belirtelim. Arka kısımda sunulan geniş kamera alanında, bir adet büyük lens ve hemen altında sıralanmış olan 2 adet küçük lens yer alıyor.

Ön kısımda ise hafif kavisli kenarların olduğu ve çerçevelerin iyiden iyiye inceltildiğini görüyoruz. Tam merkezde ise tek bir kameraya yer verilmiş ve ekrana gömülü olarak gelen kamera da daha geniş görüntü alanı sunulmasını sağlamış.

Xiaomi 12S

Xiaomi 12S Teknik Özellikleri Neler?

İşte en seveceğimiz kısım burası. Telefonun teknik özellikleri gerçekten başarılı. Başta söylediğimiz gibi markanın en güçlü akıllı telefonlarından biri oldu.

Modelde Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi yer almakta. En güncel mobil işlemcilerden biri olan serinin, 4 nm üretim sürecinden geçtiğini ve bir önceki amiral gemisi modeline göre %10 daha güçlü olduğunu biliyoruz. Performans konusunda artış sağlayan işlemci, güç tüketimi konusunda ise biraz daha tasarruflu. %30 seviyesine kadar daha az güç tüketimi var.

İşlemcinin dışında RAM ve depolama alanı kısmında ise bilindik seçeneklere yer verildi. 8 GB RAM ve 12 GB RAM seçenekleri var. Depolama alanında da 512 GB, 256 GB, 128 GB seçenekleri karşımıza çıkıyor.

Xiaomi 12S

Ekran kısmına geçtiğimiz zaman, yine çok iyi bir modelle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Telefonda sızıntılarda da yer aldığı gibi AMOLED panel kullanılmış. Dolby Vision destekli olan ekranda 68B renk artısı var.

6.28 inçlik ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğunu ve çözünürlük değerinin de Full HD+ olarak karşımıza çıktığını da ekleyelim. HDR10+ artısı ve 1100 nit parlaklık değeri gibi ekstra özelliklerle de telefon, ekran konusunda en iyi modeller arasındaki yerini alıyor.

Xiaomi 12S

Kamera Konusu

En çok merak edilen kısım kamera kısmıydı. Temel modelde bile kamera iddialı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Modelde ana kamerada yer alan sensör Sony IMX707 sensör.

  • Ana kamera f/1.9 diyafram açıklığında ve 26 mm odak uzaklığı bulunuyor. PDAF ve OIS destekleri de mevcut.
  • İkinci kamera kısmında ise 13 MP değerinde f/2.4 diyafram açıklığında 12 mm 123 derece geniş açılı kamera yer almakta.
  • Son kameramız ise 5 MP f/2.4 diyafram açıklığında, 50 mm telefoto kamerası.

Telefonun kamerasında kullanılan lensler ise Leica Summicron lensleri. Özel olarak Leica ile yapılan iş birliği sonrasında hazırlanan lensler, Leica Vibrant Look ayarlarıyla hazırlanmış ve Leica’nın yazılımsal açıdan da düzenlemelerini barındırıyor.

Xiaomi 12S

Diğer Detaylar

Tüm bu özelliklerin dışında telefondan söz etmemiz gereken başka detaylar da var. 4500 mAh değerinde bir bataryaya sahip olan seri, 67W hızlı şarj ile beraber geliyor.

Arayüz kısmında ise Android 12 üzerinden yükselen MIUI 13 arayüzünü göreceğiz. Ama tabii ki güncellemeleri de almaya devam edecek.

Xiaomi 12S

Xiaomi 12S Fiyatı

  • 12 GB RAM ve 512 GB Depolama Alanı: 776 dolar
  • 12 GB RAM ve 256 GB Depolama Alanı: 702 dolar
  • 8 GB RAM ve 256 GB Depolama Alanı: 642 dolar
  • 8 GB RAM ve 128 GB Depolama Alanı: 597 dolar

Teknik Detaylar Özet

  • İşlemci: Snapdragon 8+ Gen 1
  • Ekran: 6.28 inç AMOLED, 120 Hz, FHD+ ekran
  • RAM: 12 GB ve 8 GB
  • Kamera: 50 MP Sony IMX707 + 13 MP geniş açı + 5 MP telefoto ile 32 MP ön kamera
  • Pil: 4.500 mAh kapasite ve 67W hızlı şarj
  • Arayüz: MIUI 13
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler