Cuma, Mart 29, 2024

Nothing Phone (1) En Net Haliyle Karşımızda! Nasıl Bir Telefon Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Farklı yapıda, iPhone modellerinden de daha havalı duran bir akıllı telefon mu istiyorsunuz? O zaman Nothing Phone (1) modelini bekleyin. 🙂

Türkiye’ye gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama tasarımıyla yeni bir standart belirleyecek olan akıllı telefon için bilgiler gelmeye devam ediyor.

Bu zamana kadar telefon hakkında sızıntılar vardı ama geçtiğimiz gün telefon ilk kez kanlı canlı bir şekilde ortaya çıktı. Ünlü YouTuber Marques Brownlee tarafından gösterilen telefon, böylece tasarım açısından da netlik kazanmış oldu.

Nothing Phone (1) Şeffaf Bir Kapak ile Geliyor

Telefonun genel tasarımına baktığımız zaman evet bir farklılık oluşturduğunu anlıyoruz. Bir kere çerçeve kısmında tıpkı iPhone modellerinde olduğu gibi düz çerçeve tercihi yapılmış. Bu yönüyle zaten telefon 1-0 öne geçiyor.

Diğer taraftan asıl dikkat çeken kısım arka bölüm. Arka kısımda şeffaf bir kapak kullanılmış.

Buradaki şeffaf kapak içerisinde beyaz LED aydınlatmaların yer aldığını görüyoruz. Yani telefonun tamamen içi gözüküyor gibi düşünmeyin ama iç arka kapak gözüküyor.

Beyaz LED ışıklar yandığı zaman da daha hoş bir görüntü oluşuyor. Burada kablosuz şarj bölümünün çerçevesi kısmında, kamera çerçevesi kısmında hem üst ve altta olmak üzere beyaz LED ışıklar görüyoruz.

Ayrıca arkada kullanılan ışık gerçekten kuvvetli ve farklı şekilde düzenlenebiliyor. Mesela mesaj geldiğinde ışık yansın gibi seçenekler olacak.

Kılıf kullanmayı tercih edenler için büyük bir soru işareti oluşacağına eminim. Zira böyle bir telefonda kılıf kullanılması, anlamsız olacaktır. Muhtemelen özel kılıflar gelir.

Evet telefonun arka kısmında bu yapıyla beraber çok daha farklı bir tasarım görmüş olacağız ama teknik açıdan çok üst düzey bir telefon beklemediğimizi de ekleyelim.

Modelin Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisine sahip olacağı ve 8 GB RAM miktarıyla beraber satışa sunulacağı söyleniyor.

Ekran kısmında da 6.55 inçlik Full HD+ OLED ekran kullanılacağı iddiaları var. Teknik özellikler konusunda daha detaylı bilgileri Temmuz ayında yapılacak tanıtımla göreceğiz. Zaten odak noktamız da tasarım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler