Salı, Mart 19, 2024

Xiaomi, 80W Kablosuz Şarj Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi, hızlı şarj savaşlarında bir sonraki salvosunu duyurdu, şirketin diğer rakipleri geride bıraktığını iddia ettiği yeni bir 80W kablosuz yöntem. 80W çözümünün 4.000mAh’lik bir pili sekiz dakikada yüzde 50’ye kadar dolu ve 19 dakikada yüzde 100’e kadar şarj edebildiği söyleniyor.

Xiaomi, bir nakliye telefonunda halihazırda en hızlı kablosuz şarja sahiptir; Mi 10 Ultra, 4.500mAh pilini 40 dakikada tamamen şarj edebilen 50W kablosuz teknolojisine sahiptir. Oppo geçtiğimiz günlerde 4.000mAh bataryayı 30 dakikada şarj edebileceği söylenen 65W çözümünü duyurdu, ancak teknoloji henüz ticari bir cihazda gönderilmiyor.

Hızlı kablosuz şarj, Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerin bir süredir birbirlerini geride bırakmaya çalıştıkları Çin dışında çok daha az yaygın. Batı’da yaygın olarak bulunabilen en hızlı seçenek, isteğe bağlı 30W kablosuz şarj cihazına sahip OnePlus 8 Pro’dur.

Xiaomi, 80W kablosuz şarjlı bir telefonun gerçekte ne zaman gönderileceğini henüz duyurmadı, ancak çok uzak olmamalı. Şirket, son birkaç yılda sürekli olarak daha yüksek kablosuz güç özelliklerine sahip telefonları piyasaya sürdü ve Mi 10 Ultra yalnızca birkaç ay önce çıktı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler