Cuma, Mart 29, 2024

Xiaomi Kendin Onar Sistemi Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon devleri, yakın zamanda yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor gibi gözüküyor. Bu kez satış ya da ürün bazlı değil de bu kez teknik servis, ürün onarımı gibi konularda yeni sistemler ortaya çıkmaya başladı. Yakın zamanda Apple böyle bir adım atmıştı. Şimdi de Xiaomi kendi onar sistemi adı verilen yeni bir sistemin geleceği konuşulmaya başlandı.

Tam olarak neden söz ediyoruz ve Apple sonrasında Xiaomi nasıl bir şey planlıyor detaylara bakalım.

Xiaomi Kendin Onar Sistemi Nasıl İşleyecek?

Takip edenler duymuştur yakın zamanda Apple, kullanıcıların kendi cihazlarını tamir etmeleri için tamir kiti sistemini ortaya çıkarmıştı. Bu sistemde, kullanıcılar kendi tamir kitlerini alarak ürünlerini tamir edebilecekler.

İşte Xiaomi kendin onar sisteminin de benzeri bir şey olması bekleniyor. Xiaomi Hindistan hesabı üzerinden yapılan paylaşım sonrasında gündeme gelen sistemde, kullanıcıların kendi cihazlarını tamir etmesi durumu söz konusu olacak.

Kesin değil ve henüz net resmi açıklama yok ama muhtemelen Apple için düşünüldüğü gibi tamir kitlerinin satışı yapılacaktır.

Xiaomi kendin onar

Başta akıllı telefonlar için geçerli olması beklenen yeni onarım programının ilk etapta Hindistan genelinde bir deneme olarak uygulanması bekleniyor. Hindistan, Xiaomi için çok önemli pazarlardan bir tanesi. Bu pazarda iddia edildiği gibi onarım sistemi sunulur ve başarılı olursa, marka bu sistemi dünya genelinde de uygulamaya koyacaktır.

Kaçırmayın: Netflix Games’in Yeni Oyunu

Apple ve Xiaomi için başlayan süreç ise muhtemelen diğer markalara da örnek olacak. Ama iş nereye varır onu bilemiyorum.

Kendin onar programları yeni dönemin gözdeleri de olabilir, servis işleyişinde gerilemelere de neden olabilir. Bunu görmek adına biraz zamana ihtiyaç var. Dünya devleri teknoloji firmalarının yeni planlarını işlemesi ve başarı elde etmesi gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler