Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi Mi 10 Özellikleri Belli Olmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi olması beklenen Mi 10 akıllı telefonları için tanıtım tarihi geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Xiaomi Mi 10 modelinin 23 Şubat’ta tanıtılması bekleniyor. Bu süreçte telefon ile ilgili yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Son olarak yeni serinin içerisinde yer alacak işlemciler ve kamera teknolojisi hakkında bazı bilgiler ortaya çıktı. Paylaşılan detaylara göre beklendiği gibi Mi 10 iddialı bir amiral gemisi serisi akıllı telefon modeli olacak. Özellikle telefonların kamerası çok konuşulacak gibi duruyor.

Xiaomi Mi 10, 8K çekim yapabilecek!

Telefonun kamerası kısmında 108 MP değerinde ana kamera öne çıkacak. Bu kameranın fark yaratması ve 8K video çekimine izin vermesi bekleniyor. Bu demek oluyor ki telefonda 7680 X 4320 piksel çözünürlüğüne sahip olan videolar çekilebilecek.

Tabii ki kameralar kadar bu görüntülerin işlenmesini sağlayacak olan işlemciler de önemli. Yeni model işlemci kısmında da şaşırtmayacak ve son amiral gemisi serisi işlemciler olan Snapdragon 865 serisi işlemcileri kullanacak.

İşlemcilerin yanında RAM kısmında da önemli bir değişiklik olacak. İlk defa Samsung tarafından Galaxy S20 modellerinde kullanılan LPDDR5 RAM teknolojisi Xiaomi Mi 10 modelinde de yer alacak. RAM kısmında da performans üst düzey değerlerde olacak.

Xiaomi Mi 10

Ekran kısmına geçtiğimiz zaman Super AMOLED tercihini göreceğiz. 90 Hz yenileme hızı bulunan 6.57 inçlik bir ekran göreceğiz ve TÜV Rheinland sertifikası da sunulacak. Yani kullanıcılara sunulan mavi ışık göz koruması ile filtrelenecek.

5G desteği, hızlı şarj ve ters şarj özellikleri gibi üstün özellikleri bulunması beklenen Xiaomi Mi 10 modellinin tanıtımının 23 Şubat tarihinde yapılacağını bir kez daha hatırlatalım. Merak ettiğimiz diğer özellikleri tanıtımın hemen sonrasında öğrenme şansımız olacak. Burada rekabetçi bir fiyat aralığının sunulup sunulmayacağını da görmüş olacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler