Perşembe, Nisan 25, 2024

Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 Lite Resmen Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fiyat/performans kanadında ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın her bölgesinde kendisini kanıtlayan Xiaomi markası, yine fiyat/performans odaklı Mi A2 ve Mi A2 Lite isimli yeni modellerini resmen tanıttı. İspanya’nın Madrid kentinde görücüye çıkan yeni modeller, büyük ilgi topladı. Kaliteyi ucuza sunmayı hedefleyen Çin merkezli şirket, yine başarılı modellerle kullanıcıların karşısına çıkmayı başarıyor. 

Mi A2, Daha Yüksek Donanıma Sahip

Her yıl pek çok model tanıtan şirket, bulunduğumuz 2018 yılında da çok sayıda yeni model tanıtmıştı. Bu yıl tanıtılan modeller arasına iki adet model daha eklendi.

Uygun fiyata kaliteli akıllı telefon kullanmak isteyen kişilerin biricik sevgilisi Xiaomi; İspanya’nın başkenti Madrid’de yaptığı tanıtımla, bir kez daha kullanıcıların takdirini kazandı diyebiliriz.

Android One altyapısına sahip bu yeni iki model, Mi A2 ve Mi A2 Lite olarak adlandırılmakta. “Lite” ibaresinden de anlayabileceğimiz üzere bu model, Mi A2‘den biraz daha mütevazı özelliklere sahip. Lafı daha fazla uzatmadan; gelin hep birlikte bu yeni iki modelin özellikleri nelermiş, görelim.

Mi A2 modelinde 5.99” boyutunda 1080×2160 piksel değerlerine sahip bir IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekran, modern cep telefonlarında görmeye alıştığımız Gorilla Glass 5 ile korunmakta.

Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 Lite Resmen Tanıtıldı İÇERİK 2 jpeg

Mi A2 modelinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 model işlemci yer alıyor. Ürün, bu işlemciyi 4GB ve 6GB RAM(sadece 128GB model için geçerli) seçenekleri ile desteklenmekte.

Depolama alanında da karşımıza çeşitli seçenekler çıkıyor. Mi A2’de 32, 64 ve 128GB olmak üzere üc farklı depolama birimi seçeneğiyle karşı karşıyayız. Bir noktaya değinmemiz gerekiyor; zîra bu detay, 32GB depolama birimli modeli satın almayı düşünecek olan kullanıcılara bir uyarı niteliği taşıyor. 32 GB modellerde MicroSD kart ile alan büyütme imkânı bulunmamakta.

Kamera tarafında da iddialı olan Mi A2 modeli; ön tarafında 20 megapiksellik Sony’nin IMX376 sensörünü kullanan bir özçekim kamerası barındırıyor. Bu ön kamera, LED flaş bulunduruyor ve yapay zeka, HDR desteği gibi güncel teknolojileri bünyesinde taşıyor.

Arka tarafa baktığımızda ise bizi iki adet kamera selamlıyor. Bu kameraların ikisi de F/1.75 diyafram açıklığına ve 12 megapiksellik Sony IMX486 sensörlere sahipler.

Ürün; tüm bu donanımları 3,000 mAh değerindeki batarya ile besliyor.

Söz konusu modelin kardeşi Mi A2 Lite modeli ise, kısmen daha düşük donanımlarla karşımıza çıkıyor.

Mi A2 Lite Modeli De Fazlasıyla İddialı

Minik modelde 5.84” boyutunda 1080×2280 piksel boyutunda çentikli tasarıma sahip IPS LCD ekran bulunuyor.

Qualcomm’un Snapdragon 625 modelin işlemcisini taşıyan Mi A2 Lite modeli, bu işlemciyi 3GB ve 4GB olmak üzere iki seçenekli RAM ile besliyor.

Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 Lite Resmen Tanıtıldı İÇERİK 1

Depolama alanında ise karşımıza yine iki seçenek çıkıyor. Mi A2 Lite modelinde 32GB ve 64GB depolama alanı seçenekleri bulunuyor.

Kamera konusuna geldiğimizde ise Mi A2 Lite modelinin arka tarafında 12 megapiksellik F/2.2 ve 5 megapiksellik F/2.2 diyafram açıklığına sahip, yine iki adet kamera bulunuyor.

Bataryasından bahsetmek gerekirse, burada minik modelin ağabeyine oranla daha iddialı bir bataryaya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Mi A2 Lite modelinde tam 4,000 mAh kapasitesinde bir batarya bulunuyor. Bu da demek oluyor ki, kullanım süresi konusunda Mi A2 Lite kullanıcıları daha memnun kalacak.

Fiyatlar Ne Âlemde?

Daha iddialı donanımlara sahip olan Mi A2 modelinin dip fiyatı 290 dolar civarında seyredecek. Bu fiyat, RAM ve depolama değerleri arttıkça 408 dolara kadar çıkacak. Minik kardeşe geldiğimizde ise, başlangıç fiyatının 209 dolar bandında seyretmesi bekleniyor.

Modeller ilk olarak İspanya’da satışa çıktıktan sonra, dünyanın diğer bölgelerine de tedarik edilecek.

Son olarak, Xiaomi Mi A1 ve Mi A1 Lite modellerinin ülkemizde de satılması bekleniyor. Fakat resmi distrübitör desteği ile mi satılır, bilemiyoruz

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler